Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut
Gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut
Julkaistu
Gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8-10
kplValmista gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut käden käänteessä! Tämä helppo resepti saa hymyn huulille jo aamupalalla!
Ainekset
2,5 dl maitoa
1 kanamuna
2 rkl voisulaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(0,5 rkl vaniljauutetta)
Valmistus
- Sekoita maito, kananmuna ja voisula keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita mahdollisimman vähän! Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
- Paista öljytyllä pannulla. Lisää noin ½ dl taikinaa yhtä pannukakkua kohden. Kun pinnalle alkaa muodostua kuplia voit kääntää pannukakun, tarkista kuitenkin että pohja on kultaisen värinen. Tarjoile siirapin, nutellan, hillon ja/tai marjojen kanssa!
- Gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut tulevat tiiviiksi ajan kanssa, joten herkuttele pannukakut heti! Taikinasta tulee noin 8-10 pannukakkua.
Vinkki
- Jos pannukakut eivät nouse, syy on yleensä leivinjauheessa. Muista käyttää uutta leivinjauhetta joka on säilytty oikein!
- Katso reseptivideo täältä.
Onko jauhonne myös laktoosittomia?
Hei Sointu,
Kaikki jauhomme ovat laktoosittomia 🙂 Emme lisää jauhoihin tai jauhoseoksiimme mitään ylimääräistä.
Voiko taikinan tehdä ilman kananmunaa
Hei Helka!
Voit toki kokeilla tehdä taikinan ilman kananmunaa. Meillä sitä ei valitettavasti ole vielä testattu. Joissain tapauksissa kananmunan on voinut kuitenkin jättää pois tai korvata esimerkiksi rahkal.latai muulla vastaavalla. 🙂
Kannattaa kokeilla kanamunan sijaan banaania
Moikka,
Kiitos vinkistä! 🙂