Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Aamiaissämpylät
Gluteenittomat Aamiaissämpylät
Julkaistu
Gluteenittomat Aamiaissämpylät
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
18
minuuttiaAinekset
1 l vettä
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarirouhetta tai –Leseitä
0,5 pkt hiivaa
2,5 tl suolaa
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
leipomiseen: tattarijauhoa
Valmistus
- Sekoita psyllium veteen ja anna turvota 15 minuuttia.
- Murenna hiiva erilliseen pieneen astiaan, lisää joukkoon suola ja sekoita kunnes seos nesteytyy.
- Lisää hiivaneste taikinaan ja sekoita.
- Mittaa joukkoon tattarirouhe. Voit antaa rouheen turvota hetken.
- Mittaa taikinaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan hengähtää hetki leivinliinan alla.
- Jaa taikina tattarijauhoa apuna käyttäen sämpylöiksi.
- Anna kohota leivinliinan alla ja paista 225–250 asteen lämpötilassa 18–25 minuuttia, kunnes ne saavat kaunista väriä sekä pinnalle että pohjaan.
- Säilytä ilmavasti.
© Eila Alho
Vinkki
- Sämpylät ovat meheviä myös pakastamisen jälkeen.