Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku

Gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku

Gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Määrä

15

palaa
Kypsennysaika

20

minuuttia

Herkullinen gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku sopii niin arkeen kuin juhlaan. Keksimurujen sijaan tämän juustokakun pohja on tehty jauhoista! Keksin tapaista rouheutta pohjaan tuo Tumma Gluteeniton Jauhoseoksemme sekä Gluteeniton Tattarirouhe.

Ainekset

Valmistus

  • Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää kulhoon sokeri ja margariini. Lisää jauho desi kerrallaan ja heitä joukkoon lopuksi tattarirouhe. Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla. Jos käytät pienempää vuokaa käytä vain osa taikinasta, täytteen määrää ei tarvitse muokata. Painele taikina vuoan pohjalle. Jos haluat ohuen pohjan juustokakulle, älä käytä kaikkea taikinaa. Paista pohja 180-asteessa n. 20 minuuttia. Nosta jäähtymään. Älä ala valmistamaan täytettä kunnes pohja ja vuoka on jäähtyneet! Valmista vadelmakastike tällä välillä.
  • Mittaa pieneen kattilaan vadelmat, sokeri ja vesi. Kiehauta seos sekoittaen ja anna poreilla n. 5 min. kaada seos siivilään ja painele nuolijalla massaa. Kun nesteet ovat valuneet kaavi siivilän pohjasta paksumpaa vadelmasosetta nesteen sekaan. Kaavi siemeniä sisältävä seos irti siivilästä ja painele uudestaan. Kaavi taas vadelmasose pohjasta nesteen joukkoon. Toista kunnes siivilässä on melko tiivis siemenmassa jäljellä. Sekoita neste ja sose keskenään ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
  • Laita liivatinlehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma. Sulata suklaa 30 sekunnin pätkissä mikrossa ja sekoita välissä. Kun suklaa on lähes sulanutta ja asti todennäköisesti kuuma, anna sen sulaa loppuun pöydällä. Näin et polta suklaata vahingossa pohjaan. Sekoita tuorejuusto, valkosuklaa ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi. Lisää kermavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Kuumenna pienessä kattilassa n. 1 rkl vettä. Purista liivatinlehdistä liika vesi ja sekoita kiehuvan veden joukkoon. Kaada seos ohuena norona täytteeseen kokoajan sekoittaen vatkaimella.
  • Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Tiputa teelusikalla vadelmakastike pisteitä ympyrän mallisesti täytteen päälle aloittaen reunalta. Vedä pisteiden läpi hammastikulla yhdellä vedolla. Siirry seuraavaan kehään. Nosta juustokakku jäähtymään jääkaappiin vähintään 1-2 tunnin ajaksi tai yön yli.
  • Tarjoile gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku yli jääneen vadelmakastikkeen kanssa ja herkuttele!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.