Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton vadelma-ricotta kakku
Gluteeniton vadelma-ricotta kakku
Julkaistu
Gluteeniton vadelma-ricotta kakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
6-8
palaaKypsennysaika
50
minuuttiaHerkullinen gluteeniton vadelma-ricotta kakku menee varmasti lempikakkujesi joukkoon. Ihanan mehevä pohja syntyy Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 munaa
250 g ricottaa
1 tl vaniljapastea
100 g voita
150 g vadelmia
Valmistus
- Sulata voi. Vatkaa voisula, ricotta, kanamunat ja vaniljapaste keskenään.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ricoottaseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kääntele vadelmat taikinan joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (itse käytin halkaisijaltaan 20 cm vuokaa).
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
- Gluteeniton vadelma-ricotta kakku on valmis nautittavaksi hieman jäähdyttyään.
- Halutessasi voit koristella kakun ripottelemalla tomusokeria pinnalle.
Ina Elevant | Gluteenitonta