Gluteeniton Vadelma-marenkikakku
Gluteeniton Vadelma-marenkikakku
8
kpl55
minuuttiaGluteeniton vadelma-marenkikakku yhdistää makean marengin ja vaniljaisen täytteen. Halutessasi voit myös vaihtaa vadelmat toisiin marjoihin.
Ainekset
- Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 dl keiju juoksevaa rypsiä
0,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
0,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Teff-täysjyväjauhoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,25 dl kiehuvaa vettä
- Vanilijatäyte
1 dl vaniljakreemijauhetta (milletin)
4 tl aitoa vaniljasokeria
2,5 dl kylmää vettä
1 prk (200 g) vaniljarahkaa (valion)
- Marenki
3 valkuaista
1 dl sokeria
- Päälle
n. 3 dl tuoreita vadelmia (jos käytät pakaste vadelmia lisää ne jäisinä, älä anna sulaa ennen lisäämistä)
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota kananmunat ja sokerit.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon keiju juokseva rypsi ja sekoita.
- Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita hyvin.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun n. 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja tee vaniljatäyte.
- Vanilijatäyte
- Sekoita vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri ja kylmä vesi keskenään.
- Anna seisahtaa pari minuuttia, jonka jälkeen lisää rahka ja sekoita.
- Kaada varovasti pohjan päälle ja paista 170 ’c 40 minuuttia.
- Tee marenki, kun paistoaikaa on jäljellä n. 5 minuuttia.
- Marenki
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle.
- Marenki on valmista, kun pystyisit kääntämään kupin ylös alaisin ilman, että marenki putoaa kupista.
- Levitä marenki vaniljatäytteen päälle ja ripottele vadelmat haluamallasi tavalla ja jatka paistamista 15 minuuttia.
- Kun kakku on valmis, jäähdytä se kylmäksi asti. Itse nostin jääkaappiin jäähtymään, kun vuoka oli sen verran jäähtynyt, että pystyin nostamaan jääkaappiin.
- Irroita irtopohjavuoan reunat vasta, kun kakku on kylmä.
- Ennen kuin avaat reunat, kierrä vuoan reuna puisella veitsellä, jotta marenki irtoaa vuoasta hyvin.
- Herkullinen gluteeniton vadelma-marenkikakku on valmis nautittavaksi.
Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa