Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton texmex-jauhelihapiirakka

Gluteeniton texmex-jauhelihapiirakka

Gluteeniton texmex-jauhelihapiirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

16

kpl
Kypsennysaika

30

minuuttia

Gluteeniton texmex-jauhelihapiirakka sopii hyvin illanviettoon ja suolaisen ystäville! Jauhelihassa ei säästellä joten tuhti täyte täyttää nälkäisemmänkin syöjän. Piirakkapohjakaan ei jää maussa täytteen varjoon, kiitos Viljatuotteen Tumman Gluteenittoman Jauhoseoksen.

Ainekset

Valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele iso piirakkavuoka (halkaisija 28–30 cm) margariinilla.
  • Valmista pohjataikina. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Paloittele margariini ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vetäytymään.
  • Hienonna sipulit. Kuutioi paprika ja hienonna korianteri. Ruskista sipulit kevyesti paistinpannulla pienessä öljytilkassa. Lisää joukkoon jauheliha pieninä nokareina. Lisää ruskistuneeseen jauheliha-sipuliseokseen, paprikakuutiot ja tacomauste. Hauduta pari minuuttia. Siirrä täyte pois liedeltä jäähtymään.
  • Painele piirakkataikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille veteen kostutetuin sormin.
  • Lisää hieman jäähtyneeseen jauhelihatäytteeseen 1 dl juustoraastetta ja hienonnettu korianteri.
  • Sekoita munat, ruokakerma ja tomaattisalsa keskenään. Kaada seos jauhelihatäytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte piirakkapohjalle ja tasoita pinta. Ripottele loput juustoraasteesta päälle.
  • Paista piirakkaa noin 30 minuuttia uunissa tai kunnes se on kauniin ruskea.
  • Anna piirakan hieman vetäytyä. Koristele piirakka tuoreella korianterilla sekä gluteenittomilla tortilla chipseillä. Tarjoa gluteeniton texmex-jauhelihapiirakka salaatin kera.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.