Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton superleipä ja manteliricotta
Gluteeniton superleipä ja manteliricotta
Julkaistu
Gluteeniton superleipä ja manteliricotta
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
1
leipäKypsennysaika
1
tunti15
minuuttiaGluteeniton superleipä ja manteliricotta on terveellinen buusti päivään! Tämän ja monta muuta terveellistä reseptiä aamuun, lounaaseen ja päivälliseen löydät Sanna Hiltusen 7 Päivää Parantavaa Ruokaa -ekirjasta.
Ainekset
- Superleipä
Kuivat ainekset:
1 dl (60g) auringonkukansiemen
1 dl (40g) Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Kaurahiutale
2 dl (60g) kurpitsansiemen
1,5 tl suola
Kosteat:
1 dl (60g) Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Pellavansiemen
4 rkl neitsytkookosöljy
1 rkl hunaja
6 dl kuuma vesi
- Manteliricotta
100 g kuorittuja manteleita
3 rkl ravintohiivahiutaleita
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl suola
0,25 tl sipulijauhe
vettä
Valmistus
- Superleipä
- Sekoita kuivat ainekset todella hyvin keskenään.
- Lämmitä vesi ja lisää siihen kookosöljy, hunaja ja pellavansiemenet. Anna turvota hetki.
- Sekoita kuiviin aineksiin ja sekoita todella hyvin. Paras tapa on puristella seos käsin jotta varmasti kaikki kuiva-aines sekoittuu veteen.
- Leikkaa leivinpaperista leipävuokaan sopivat palat. Painele massa leipävuokaan tiiviiksi, peitä ja jätä 2-10 tunniksi vuokaan tekeytymään.
- Paista 175 c uunissa ensin n. 40 min, nosta sitten leipä hyvin varovasti leivinpaperin avulla pois vuoasta (varo polttamasta käsiä!) ja jatka leivän paistamista ilman vuokaa vielä noin 35 min. Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
- Manteliricotta
- Liota manteleita yön yli. Valuta ja huuhtele. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan jotta saat mieluisen koostumuksen (n. 3-4 rkl).
- Gluteeniton superleipä ja manteliricotta ovat valmiit nautittaviksi!
Sanna Hiltunen | Parantava Ruoka