Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suolainen piirakka
Gluteeniton suolainen piirakka
Julkaistu
Gluteeniton suolainen piirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
30
minuuttiaGluteeniton suolainen piirakka, jonka täytteinä on lohi ja feta, maistuu varmasti kaikille! Tämä resepti on luotu meidän uutuustuotteelle Gluteenittomalle Durrajauhoseokselle. Kokeile piirakkaa myös eri täytteiden kanssa!
Ainekset
- Pohja
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
0,75 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g voita
1,75 dl kylmää vettä
- Täytteet
175 g kylmäsavulohta
150 g fetaa
2 kananmuna
1 dl kermaa
2 dl juustoraastetta
3 silputtua kevätsipulia
0,5 dl silputtua rucolaa
suolaa, punapippuria ja muita mausteita maun mukaan
Valmistus
- Pohja
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi kuutioitu rasva joukkoon.
- Lisää lopuksi vesi vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Taikina tarttuu käsiin ja tuntuu löysältä, mutta perunahiutaleet turpoavat reippaasti, jolloin taikina kiinteytyy.
- Leikkaa leivinpaperista paistovuokaan (noin halkaisija 25 cm) sopivan kokoinen ympyrä ja kauli taikina lähelle reunoja. Näin sinun on helpompi nostaa kuuma piirakka paistovuoasta. Mikäli et käytä leivinpaperia, voitele vuoka ennen taikinan painelua vuokaan.
- Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia ennen täytteiden levittämistä.
- Täytteet
- Nypi lohi sekä feta keskenään kulhossa ja ripottele tasaisesti esipaistetun piirakan päälle. Erillisessä kulhossa sekoita muut aineet ja lusikoi tasaisesti piirakan päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes kauniisti osittain päältä ruskistunut.
Vinkki
- Pohja sopii monenlaiseen suolaiseen piirakkaan kuten kinkku, kana, sipuli tai kasvis.
Hei
Olisin ostanut gluteenittomia karjalanpiirakoita, mutta en löytänyt teiltä.
Moikka Eija,
Meidän valikoimasta löytyy vain gluteenittomia myllytuotteita! Emme siis myy valmiita paistotuotteita, vaan tarjoamme jauhot ja reseptit niiden valmistamiseen itse 🙂
Hei! Käykö ohjeessa mainittu perunahiutale korvata perunamuusijauheella?
Moikka Päivi,
Perunahiutaleet voi korvata perunamuusijauheella. Jauhetta tarvitaan vain hieman vähemmän kuin hiutaleita 🙂
Helppo ohje, josta tuli maukas pohja piirakkaan. Suosittelen kokeilemaan!