Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Suklainen Pääsiäskakku
Gluteeniton Suklainen Pääsiäskakku
Julkaistu
Gluteeniton Suklainen Pääsiäskakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
20
minuuttiaAinekset
125 g voita/margariinia
125 g gluteenitonta tummaa suklaata
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta esim. Van Houten
1 dl mantelirouhetta
- Päälle
1 tlk vispikermaa
1 rs appelsiinituorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
- Koristeeksi
1 tlk aprikoosin puolikkaita sokeriliemessä
viinirypäleitä
sitruunanmelissalehtiä
Valmistus
- Sulata rasva ja rouhi suklaa rasvan joukkoon.
- Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
- Sekoita rasva suklaaseos munavaahtoon.
- Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita joukkoon mantelirouhe.
- Levitä taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.
- Kakun on tarkoitus jäädä sisältä taikinamaiseksi ja painua litteäksi jäähdyttyään.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa enne kuin siirrät sen tasapohjaiselle vadille.
- Jäähdytä kakku kylmäksi.
- Päälle
- Vatkaa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
- Levitä seos kylmälle kakulle.
- Koristele kakku valutetuille aprikoosin puolikkailla, viinirypäleillä ja sitruunamelissan lehdillä.