Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Suklainen Pääsiäskakku

Gluteeniton Suklainen Pääsiäskakku

Gluteeniton Suklainen Pääsiäskakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

20

minuuttia

Ainekset

  • 125 g voita/margariinia

  • 125 g gluteenitonta tummaa suklaata

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl sokeria

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 rkl kaakaojauhetta esim. Van Houten

  • 1 dl mantelirouhetta

  • Päälle
  • 1 tlk vispikermaa

  • 1 rs appelsiinituorejuustoa

  • 0,5 dl tomusokeria

  • Koristeeksi
  • 1 tlk aprikoosin puolikkaita sokeriliemessä

  • viinirypäleitä

  • sitruunanmelissalehtiä

Valmistus

  • Sulata rasva ja rouhi suklaa rasvan joukkoon.
  • Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
  • Sekoita rasva suklaaseos munavaahtoon.
  • Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita joukkoon mantelirouhe.
  • Levitä taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.
  • Kakun on tarkoitus jäädä sisältä taikinamaiseksi ja painua litteäksi jäähdyttyään.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa enne kuin siirrät sen tasapohjaiselle vadille.
  • Jäähdytä kakku kylmäksi.
  • Päälle
  • Vatkaa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi.
  • Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
  • Levitä seos kylmälle kakulle.
  • Koristele kakku valutetuille aprikoosin puolikkailla, viinirypäleillä ja sitruunamelissan lehdillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.