Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suklaakerroskakku

Gluteeniton suklaakerroskakku

Gluteeniton suklaakerroskakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Määrä

10

palaa
Kypsennysaika

35

minuuttia

Helppo, herkullinen ja näyttävä gluteeniton suklaakerroskakku kaikkii kesän juhliin!

Ainekset

  • 195 g / n. 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 100 g tummaa suklaata

  • 60 g / n. 1½ dl mantelijauhoja

  • 140 g / vajaa 2 dl sokeria

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 dl sulatettua neutraalin makuista kookosöljyä tai muuta neutraalia öljyä

  • 3,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa

  • Kakun kostutukseen n. 4 rkl gluteenitonta kaurajuomaa

  • Koristeluun:
  • 2,5 dl gluteenitonta kauravispiä ja 1 tl vaniljasokeria

  • 500 g tuoreita mansikoita

Valmistus

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (vuoka noin 18 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen sula suklaa, öljy ja kaurajuoma joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa n. 35-40 min tai kunnes tikkutesti on puhdas.
  • Anna kakun jäähtyä hyvin, jotta se on helpompi leikata. Vaahdota gluteeniton kauravispi jämäkäksi vaahdoksi ja viipaloi puolet mansikoista. Leikkaa kakku kahtia ja kostuta pohjat kaurajuomalla. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle, lisää viipaloidut mansikat. Koristele toinen kerros lopulla vaahdolla ja mansikoilla.
  • Gluteeniton suklaakerroskakku on valmis tarjoiltavaksi.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

4 Kommenttia

  1. Hei, tästä suklaakakkuohjeesta puuttuu suklaan määrä. Mielellään kokeilisin tehdä tätä niin vielä kun tietäis paljon laitan suklaata.. Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.