Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Suklaa-Punajuurikakku

Gluteeniton Suklaa-Punajuurikakku

Gluteeniton Suklaa-Punajuurikakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Annokset

15-18

kpl
Kypsennysaika

48

minuuttia

Ainekset

  • 200 g voita / marg.

  • 200 g tummaa suklaata

  • 250 g soseutettua punajuurta (kaupasta saa myös valmiiksi keitettyjä punajuuria vakuumipakkauksessa)

  • 2 rkl espressoa / vahvaa kahvia

  • 2 dl (135g) Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseosta

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 3 rkl kaakaojauhetta

  • 5 kananmunaa

  • 2,2 dl (190g) sokeria

  • Suklaakuorrute
  • 170 g tummaa suklaata

  • 1 dl kuohukermaa

  • 2 tl voita

  • Suklaakuorrute, vegaaninen
  • 150 g raakasuklaata esim. Goodion

  • 1 dl kookoskermaa

  • 1 tl margariinia

Valmistus

  • Punajuuret keitetään ja soseutetaan tai kaupan valmiiksi keitetyt punajuuret soseutetaan.
  • Lisää espresso/vahva kahvi punajuuriseokseen.
  • Sulata voi/marg. ja lisää suklaa.
  • Anna jäähtyä.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää punajuuri-espressoseos ja voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon.
  • Viimeiseksi lisätään keskenään sekoitetut pullajauhoseos, leinjauhe ja kaakaojauhe.
  • Paista jauhotetussa irtopohjavuoassa 150 ast. kiertoilmauunissa n. 48 min.
  • Kakku jää kosteaksi sisältä.
  • Jäähdytä hyvin.
  • Kakun voi halutessaan kuorruttaa.
  • Suklaakuorrute
  • Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa.
  • Lisää voi/ marg. ja kuohukerma/kookoskerma ja sekoita tasaiseksi.
  • Anna kuorrutuksen jäähtyä.
  • Kaada kuorrutus lopuksi kakun päälle ja reunoille.
  • Koristele esim. granaattiomenan siemeniä.

    © Satu Urasto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.