Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton sitruunakakku

Gluteeniton sitruunakakku

Gluteeniton sitruunakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

50

minuuttia

Tämä gluteeniton sitruunakakku on myös vegaaninen! Raikas kuivakakku syntyy vain ainekset yhdistämällä – helppoa ja herkullista!

Ainekset

  • Kakku
  • 150 g maidotonta margariinia

  • 140 g / n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 100 g / n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Riisijauho

  • 170 g / n. 2 dl taloussokeria

  • 25 g / n. ½ dl muscovado sokeria tai fariinisokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl aitovaniljajauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 tl sitruunankuorta

  • 1 dl sitruunamehua

  • 2 dl sitruunan makuista kivennäisvettä

  • Lisäksi: rasvaa ja gluteenittomia korppujauhoja

  • Kuorrutus
  • 3 dl tomusokeria

  • n. 1 tl kurkumajauhetta (ei pakollinen, antaa väriä kuorrutukselle, myös maistuu jonkin verran)

  • n. 2 rkl sitruunamehua tai kunnes saat haluamasi koostumuksen. Voit korvata osan sitruunamehusta myös vedellä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rasvaa ja korppujauhota vuoka. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet, lisää joukkoon sula margariini ja muut nesteet. Sekoita kevyesti yhteen ja kaada vuokaan. Tasoita taikina ja paista 175 C n. 50 min. Anna jäähtyä hetken, kumoa vuoasta ja kuorruta.
  • Gluteeniton sitruunakakku on valmis nautittavaksi.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Yksi kommentti

  1. Mistä jauhoseoksesta voisi aloittelija alkaa leipoa täytekakkupohjaa ,marjapiirakkaa ym.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.