Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Rusina-rahkapiirakka
Gluteeniton Rusina-rahkapiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Rusina-rahkapiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
pellillinenKypsennysaika
20
minuuttiaGluteeniton Rusina-rahkapiirakka sopii tarjottavaksi niin arkeen kuin juhlaan. Pullataikinapohjaan tehty piirakka on kuin jättimäinen rahkapulla. Reseptistä tulee uunipellillinen piirakkaa.
Ainekset
- Juuri
2,5 dl maitoa ( +37 astetta )
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Juureen lisätään
1 kananmuna sekoittaen
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)
- Täyte
2 tlk maitorahkaa
2 dl vispi/kuohukermaa
2 kanamunaa
n. 1 dl sokeria
2 tl tl vaniljasokeria
n. 3 dl rusinoita
Valmistus
- Juuri
- Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää jauhot ja anna olla liinan alla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia tai kunnes kuplii.
- Juureen lisätään
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
- Lisää pehmeä voi.
- Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
- Erota taikinasta 1/5. Kauli isompi osa uunipannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja nosta reunat ylös.
- Kauli lopputaikina leivinpaperin päällä ja leikkaa suikaleiksi ristikkoa varten.
- Kohota taikinat leivinliinan alla noin puolen tunnin ajan.
- Täyte
- Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte kohonneelle taikinalle.
- Asettele kohonneet ristikkonauhat täytteen päälle.
- Voitele ristikkonauhat ja reunat munalla.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 min.
- Gluteeniton rusina-rahkapiirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.