Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteeniton rouheinen vuokaleipä
Gluteeniton rouheinen vuokaleipä
Julkaistu
Gluteeniton rouheinen vuokaleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaGluteeniton rouheinen vuokaleipä syntyy kuin itsestään ainekset sekoittamalla ja paistamalla. Lämpimän leivän tuoksu hurmaa kaikki!
Ainekset
5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
6 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheinen Gluteeniton Jauhoseos
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
Valmistus
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja siirappi.
- Sekoita 5½ dl jauhoseosta taikinaan.
- Kumoa taikina pöydälle ja alusta loput jauhoseoksesta taikinaan hyvin.
- Kumoa taikina voideltuun leipävuokaan ja kohota 60 minuuttia.
- Paista 210 asteessa 45 minuuttia.
- Gluteeniton rouheinen vuokaleipä on parhaimmillaan tuoreena.
Vinkki
- Onko vuokaleipä jo parin päivän takaa? Kokeile paahtaa leipää esimerkiksi leivän paahtimessa, saat siihen uudestaan makua. Voit myös hyödyntää leipää vaikkapa bruschettoihin.
Kysyn ohjetta hapanjuuren valmistukseen. Opettelen ja alan tilaamaan teiltä jauhoja.
Hei Eeva!
Kiitos viestistäsi. Löydät yhden hapanleivän teon ohjeen täältä https://www.virtasalmenviljatuote.fi/gluteenittomat-reseptit/gluteeniton-hapanleipa-tef-jauholla/ mutta suosittelen myös tutustumaan Facebookin ryhmään nimeltä Gluteenittomat Hapanjuurileipurit.
Ystävällisin terveisin
Virtasalmen Viljatuote
Teillä ei nykyään ole porkkanajauhoseosta?
Hei Ira!
Porkkanajauhoseos on uutuustuotteemme, joka on vasta tulossa markkinoille tässä kesän aikana 🙂
Voisiko tätä reseptiä muokata sämpylöiksi? Lisätäänkö jauhoja vaan…..?
Hei Carina,
Emme ole itse kokeilleet, mutta miksipä ei! Lisää jauhoja vähä vähältä, sillä taikina kannattaa jättää melko löysäksi. Näin vältyt kuivilta ja tiiviiltä sämpylöiltä!
Voiko nokkoskauhoseosta käyttää muuhun kuin lettuihin?
Hei Marja-Liisi!
Nokkoslettujauhoseosta voi käyttää myös muuhun leivontaan. Sitä kannattaa esimerkiksi yhdistää Vaaleaan jauhoseokseen ja leipoa sämpylöitä.
Hei!
Rouheinen vuokaleipä tuli juuri uunista. Lisäsin taikinaan hieman auringonkukansiemeniä ja onnistui kyllä mainiosti. Kiitos kivoista resepteistä, joita testailen tässä pikkuhiljaa. Iso jauholähetys saapui eilen ja nyt on kiva leipoa. 🙂
Osaatteko sanoa miksi rouheinen vuokaleipä lässähtää uunissa.Mitä teen väärin. Yritän tehdä ohjeen mukaisesti.Teen taikinan yleiskoneella. Miten uuni? Olen käyttänyt kiertoilma uunia.Jauhoina porkkanajauho seos.
Hei Tuula,
Kokeile seuraavalla kerralla sekoittaa taikina esimerkiksi puuhaarukalla. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Toivottavasti tästä on apua!
Voiko porkkanajauhoseoksesta tehdä sämpylöitä? Ja millä ohjeella?
Hei Sari,
Ehdottomasti voi! Porkkanajauhoseos tuo ihanasti makua leipiin ja sämpylöihin 🙂 Voit käyttää esimerkiksi tätä reseptiä. Korvaa vain Rouhea Jauhoseos Porkkanajauhoseoksella, määrä pysyy samana.