Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Rosmariininäkkäri
Gluteeniton Rosmariininäkkäri
Julkaistu
Gluteeniton Rosmariininäkkäri
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
1
pellillinenKypsennysaika
45
minuuttiaHerkuttele gluteenittomilla ”pehmo”näkkäreillä sellaisenaan, hummuksen kanssa tai vaikka keiton kyljessä! Tavallisesta näkkäristä poiketen tämä gluteeniton rosmariininäkkäri on hieman pehmoisempaa.
Ainekset
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
0,5 dl chia-siemeniä
1,5 tl rosmariinia
1-1,5 tl merisuolahiutaleita
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl rypsiöljyä
n. 4 dl kuumaa vettä (lisää 1 dl kerrallaan)
Seesaminsiemeniä koristeeksi
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (esimerkiksi kattilassa). Kiehauta vesi ja kaada se lämpimänä sekaan. Lisää seokseen rypsiöljy. Sekoita kunnolla. Anna seoksen seistä hetki (chia-siemenet turpoavat hieman).
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kauli seos tasaiseksi ja ohueksi levyksi toista leivinpaperia apuna käyttäen (mitä ohuempi sen parempi). Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Jaa esim. pizzaleikkurilla taikina neliöiksi. Paista noin 45 min (kannattaa vahtia ettei pala ja anna olla kauemmin jos pinta ei ole saanut väriä). Anna jäähtyä kunnolla ja tarjoile gluteeniton rosmariininäkkäri esim. hummuksen kanssa!
Marita Eriksson | My Bliss Ktch