Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Reikäleipä
Gluteeniton Reikäleipä
Julkaistu
Gluteeniton Reikäleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
2
leipääKypsennysaika
15
minuuttiaGluteeniton reikäleipä on tumma herkku, jota syö mielellään aamiaisella tai eväänä. Kokeile helppoa ohjetta ja ihastu.
Ainekset
- Juuri
2,5 dl vettä
30 g hiivaa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurahiutaleita
- Taikina
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta (jätä n. ½ dl leivontaan)
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
Valmistus
- Juuri
- Sekoita hiiva nesteeseen ja lisää psyllium ja kaurahiutaleet.
- Peitä kulho liinalla ja laita lämpimään / vedottomaan paikkaan n. 15 minuutiksi.
- Taikina
- Lisää juureen ainesosat.
- Vaivaa taikina esim. sähkövatkaimella (taikinakoukut) tai käsin.
- Jauhota pöytä ja kumoa taikina siihen.
- Jaa kahteen palaan, taputtele tai kauli kaksi litteää pyöreää leipää.
- Tee muotilla reikä keskelle ja vedä ristiin pintaviillot.
- Anna kohota n. 60 minuuttia.
- Pistele haarukalla reikiä leivän pintaan.
- Paista 220 asteessa n. 15-20 minuuttia.
- Gluteeniton reikäleipä on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.
Maukas ja helppo. Kiitos reseptistä.
Hei Tuula!
Kiitos palautteestasi!
Kaunis Kiitos tästä leivän reseptistä oli hyvää ja vielä onnistuikin! AINO
Hei Aino,
Ilo on meidän puolella! Mahtavaa, että leipä onnistui 🙂
Hei! Onnistuukohan tehdä tattarihiutaleista kun kaura ei sovi?
Hei Hannaliisa,
Emme ole kokeilleet käyttää tässä reseptissä tattarihiutaleita, mutta uskon sen onnistuvan myös!