Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Raparperikeikauskakku
Gluteeniton Raparperikeikauskakku
Julkaistu
Gluteeniton Raparperikeikauskakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
- Vuokaan
50 g voita / margariinia
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperia paloiteltuna
- Taikina
150 g voita / margariinia
1,5-2 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta / Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Valmistus
- Täyte
- Sulata 50 g voita / marg.
- Sekoita jäähtynyt voisula /marg.sula ja fariinisokeri ja levitä seos vuoan esim. tasapohjaisen kakkuvuoan / irtopohjavuoan pohjalle.
- Kuori ja pilko raparperit ja ripottele ne vuokaan.
- Taikina
- Vaahdota rasva ja sokeri.
- Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten.
- Sekoita keskenään vaalea jauhoseos / pullajauhoseos, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
- Lisää jauhoseos taikinaan ja levitä raparperikerroksen päälle.
- Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 40-50 min.
- Jos käytät irtopohjavuokaa, laita uunin pohjalle leivinpaperi, rasvaa tippuu.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille jäähtyneenä.
- Tarjoa esim. vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
© Sari Karjalainen