Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Puolukka-Appelsiini Hyydykekakku

Gluteeniton Puolukka-Appelsiini Hyydykekakku

Gluteeniton Puolukka-Appelsiini Hyydykekakku

Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Servings

10-12

annokset
Kypsennysaika

15

minuuttia

Ainekset

  • Kakkupohja
  • 2 munaa

  • 0,5 dl ruokosokeria

  • 0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • yhden pestyn appelsiinin raastettu kuori

  • Täyte
  • 5 liivatelehteä

  • 2 dl kuohukermaa

  • 2 dl maustettua appelsiinirahkaa

  • 1,5 dl puolukkasurvosta

  • (ruoko)sokeria

  • Kiille
  • 1,5 dl appelsiinimehua

  • 2 liivatelehteä

Valmistus

  • Kaukkupohja
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kuivat aineet ja kuoriraaste.
  • Paista pohja 20 cm irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 minuuttia.
  • Täyte
  • Laita pohja takaisin pestyyn irtopohjavuokaan ja kostuta appelsiinimehulla.
  • Sitten päälle täyte, jossa kermavaahtoon on lisättynä muut aineet.
  • Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 minuuttia kylmässä vedessä.
  • Purista liivatteesta vesi pois ja sulata ne kuumaan puolukkamehuun, jos sinulla on sokeriton puolukkasurvos voit lisätä n. 0,5 dl (ruoko)sokeria.
  • Täyte kakkupohjan päälle ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Kiille
  • Liota liivatelehdet ja kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua ja sulata joukkoon.
  • Lisää loput appelsiinimehut joukkoon ja kaada jähmettyneen kakun päälle.
  • Laita takaisin jääkaappiin
  • Irroita seuraavana päivänä kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
  • Kakku on mukavan kirpeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.