Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Punajuuri-Porkkanakakku

Gluteeniton Punajuuri-Porkkanakakku

Gluteeniton Punajuuri-Porkkanakakku

Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

20

kpl
Kypsennysaika

50

minuuttia

Ainekset

  • 3 munaa

  • 1,5 dl fariini- tai ruokosokeria

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 2,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 75 g Fazer tummaa leivontasuklaata (gluteeniton)

  • 60 g raakaa punajuurta hienoksi raastettuna

  • 100 g raakaa porkkanaa hienoksi raastettuna

  • luomuappelsiinin raastettu kuori

Valmistus

  • Munat ja sokerin vatkasin ensin vaahdoksi ja lisäsin siihen öljyn ja jauho+leivinjauhoseoksen.
  • Jaoin taikinan kahteen astiaan.
  • Toiseen lisäsin punajuuriraasteen ja sulatetun, jäähtyneen suklaan ja toiseen taikinanpuoleen lisäsin porkkanaraasteen ja appelsiinikuoriraasteen.
  • Sitten vain taikinat kerroksittain tai limittäin vuokaan, oman taiteellisen silmän mukaan.
  • Tämä kakku pitää lempeästä lämmöstä, joten 175 astetta riittää.
  • Paistoaika minulla oli 50 minuuttia, kannattaa kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä.
  • Uunista kakkua pois ottaessani levisi ihana appelsiinin tuoksu, joka tuntui vielä niin kauan kun kakku jäähtyi.
  • Tarkoituksella käytin taikinassa melko vähän sokeria. Jos pidät erityisen makeasta kakusta voit varmasti lisätä vielä desin.
  • Minun kakkuvuokani on vähän normaalia pienempi, noin litran vetoinen. Tästä taikinasta se tuli aivan täyteen noustessaan uunissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.