Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton pullataikina
Gluteeniton pullataikina
Julkaistu
Gluteeniton pullataikina
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
10
minuuttiaGluteeniton pullataikina on kokeilemisen arvoinen. Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomalla Pullajauhoseoksella onnistut takuulla pullien, korvapuustien, dallaspullien ja bostonkakkujen leivonnassa.
Ainekset
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
0,75 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1 kananmuna
0,5 rkl kardemummaa
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
75 g voita
- Juuren ainekset
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Juureen listätään
1 kananmuna sekoittaen
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)
- Päälle
kananmunaa
voita
raesokeria
Valmistus
- Juuri
- Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
- Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
- Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )
- Lisää
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
- Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
- Leivo gluteeniton pullataikina heti pikkupulliksi tai tee korvapuusteja (kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, sokeri ja mausteet).
- Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
- Voitele kohonneet pullat kananmunalla.
- Tee pikkupulliin viilto keskelle ja laita siihen nokare voita ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
Vinkki
- Katso helppo reseptivideo täältä.
Pystyykö tätä pullataikinaa tekemään kuivahiivasta? Sitä kun on aina kotona siltä varalta että inspis iskee…
Hei Kirsi!
Kyllä pystyy. Kokonainen 50g pala tuotehiivaa vastaa yleensä kahta pussillista kuivahiivaa (á 11g).
Hej i Sverige står det på torrjäst påsen för söta degar att 14g torrjäst motsvarar 50g färsk jäst. Är det någon skillnad på finsk och svensk torrjäst? Hur kan det skilja sig så mycket?
Hej Katrine, Den finska jäststammen är en annan än den som används i Sverige. En jäst kan användas för att baka alla typer av jästbakverk. Du bör följa tillverkarens anvisningar för mängden jäst.
Tein pullajauhoista kristallipullia. Niissä normaalijauhoja oli 6dl. Laitoin tätä gluteenitonta 5dl. Tuli täydellisen pehmeitä ja niin helppo leipoa. Teillä on kylllä parhaat jauhot. Eivät ole pelkkää hiilarihöttöö.
Pystyykö taikinan tekemään ilman kananmunaa?
Hei Heta!
Itse emme ole testanneet pullataikinan tekemistä ilman kananmunaa mutta voit halutessasi kokeilla korvata kananmunan kananmunan korvikkeella tai jättää munan kokonaan pois. Kananmuna tukee pullaa paistamisvaiheessa sekä parantaa hieman leivottavuutta ja pullan makua. Ilman kananmunaa myös jauhomäärää pitäisi todennäköisesti vähentää.
Pystyy ainakin korvaamaan munan tummentuneella (eli tärkkelys kypsynyt) muussatulla banaanilla.
Valmistetaanko taikina samalla tavalla käytettäessä kuivahiivaa?
Moikka Kirsi,
Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se juuren tulevaan Pullajauhoseokseen. Lämmitä maito hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö (n. 42 astetta). Lisää lämmin maito juuren kuvien ainesten joukkoon ja jatka reseptiä eteenpäin ohjeen mukaisesti.