Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton poropiirakka
Gluteeniton poropiirakka
Julkaistu
Gluteeniton poropiirakka
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
12-15
kplKypsennysaika
55
minuuttiaAinekset
- Piirakkapohja
1 keitetty peruna (n. 50 g)
75 g voita
1 muna
1/4 tl suolaa
100 g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
- Täyte
120 g kylmäsavustettua pororouhetta
250 g Koskenlaskija maustamaton ruoka
2 munaa
1 dl 15 % ruokakermaa
0,25 tl suolaa
1 tl rouhittua rosepippuria
100 g juustoraastetta
Valmistus
- Piirakkapohja
- Hienonsin yli jääneen keitetyn perunan haarukalla ja lisäsin siihen pehmeän voin sekä munan.
- Käsin vaivaamalla sekoitin joukkoon jauho+leivinjauhe+suola- seoksen.
- Pienen jauhomäärän avulla taputtelin taikinan 26 cm piirakkavuoan pohjalle.
- Laitoin vuoan vielä vartiksi jääkaappiin tasoittumaan.
- Ennen uuniin laittoa pistelin pohjan haarukalla.
- Pohja sai esipaistua 175 asteessa kymmenisen minuuttia.
- Jos sinulla ei ole keitettyä perunaa, käytä sen sijaan 50 g maitorahkaa.
- Sillä välin valmistelin täytteen:
- Esipaistetetulle pohjalle ripottelin pororouheen, päälle kaadoin sekoitettuna muut ainekset juustoraastetta lukuunottamatta, jonka ripottelin lopuksi tasaisesti pinnalle.
- Ja piirakka vielä uuniin 45 minuutiksi.
- Juustoraasteena käytin Maatilan Parhaat Juustoraastetta, jossa on 50 % kermajuustoa ja 50 % edamia. Mutta muutkin raasteet varmasti sopivat.
- Suolaa täytteeseen ei todellakaan kannata laittaa paljon, koska pororouhe on melko suolaista. Mutta muutkin raasteet varmasti sopivat.