Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton poropiirakka

Gluteeniton poropiirakka

Gluteeniton poropiirakka

Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12-15

kpl
Kypsennysaika

55

minuuttia

Ainekset

  • Piirakkapohja
  • 1 keitetty peruna (n. 50 g)

  • 75 g voita

  • 1 muna

  • 1/4 tl suolaa

  • 100 g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • Täyte
  • 120 g kylmäsavustettua pororouhetta

  • 250 g Koskenlaskija maustamaton ruoka

  • 2 munaa

  • 1 dl 15 % ruokakermaa

  • 0,25 tl suolaa

  • 1 tl rouhittua rosepippuria

  • 100 g juustoraastetta

Valmistus

  • Piirakkapohja
  • Hienonsin yli jääneen keitetyn perunan haarukalla ja lisäsin siihen pehmeän voin sekä munan.
  • Käsin vaivaamalla sekoitin joukkoon jauho+leivinjauhe+suola- seoksen.
  • Pienen jauhomäärän avulla taputtelin taikinan 26 cm piirakkavuoan pohjalle.
  • Laitoin vuoan vielä vartiksi jääkaappiin tasoittumaan.
  • Ennen uuniin laittoa pistelin pohjan haarukalla.
  • Pohja sai esipaistua 175 asteessa kymmenisen minuuttia.
  • Jos sinulla ei ole keitettyä perunaa, käytä sen sijaan 50 g maitorahkaa.
  • Sillä välin valmistelin täytteen:
  • Esipaistetetulle pohjalle ripottelin pororouheen, päälle kaadoin sekoitettuna muut ainekset juustoraastetta lukuunottamatta, jonka ripottelin lopuksi tasaisesti pinnalle.
  • Ja piirakka vielä uuniin 45 minuutiksi.
  • Juustoraasteena käytin Maatilan Parhaat Juustoraastetta, jossa on 50 % kermajuustoa ja 50 % edamia. Mutta muutkin raasteet varmasti sopivat.
  • Suolaa täytteeseen ei todellakaan kannata laittaa paljon, koska pororouhe on melko suolaista. Mutta muutkin raasteet varmasti sopivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.