Gluteeniton Porkkanakakku
Gluteeniton Porkkanakakku
12-15
palaa45
minuuttiaMehevä gluteeniton ja vegaaninen porkkanakakku onnistuu täydellisesti uudella Gluteenittomalla Porkkanajauhoseoksella!
Ainekset
- Porkkanakakku
200 g porkkanoita (n. 3½ dl raastettuna)
195 g / n. 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheinen Gluteeniton Jauhoseos
60 g / n. 1½ dl mantelijauhoja
150 g / n. 2 dl sokeria. Voit käyttää esim. 80 g hienosokeria ja 70 g fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl Ceyloninkanelia
1,5 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl suolaa
2 dl kasvipohjaista maitojuomaa esim.kaurajuoma
1,5 dl maustamatonta kasvipohjaista jogurttia esim. kaura tai soija
1 dl rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista kasvisrasvaa
- Karamellisoidut pekaanipähkinät
100 g pekaanipähkinöitä
0,5 dl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
- Kuorrutus
2 dl kasvipohjaista vaahtoutuvaa vispiä (mittaus ennen vaahdottamista, kun vispi on nesteenä)
0,75 dl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia esim. kaura tai soija
koristeluun: sesongin hedelmiä
Valmistus
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä reunat.
- Raasta porkkanat ohueksi raasteeksi. Sekoita yhteen kuivat aineet. Lisää kasvimaito ja -jogurtti, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia tai kunnes tikkutesti on puhdas. Anna kakun jäähtyä.
- Pilko pähkinät ja kuumenna niitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Vähennä lämpöä, lisää siirappi ja sekoita, kunnes kaikki pähkinät saavat siirappikuorrutteen. Kaada pähkinät jäähtymään lautaselle tai leivinpaperin päälle.
- Vaahdota kasvisvispi ja sekoita jogurtti joukkoon.
- Leikkaa jäähtynyt gluteeniton porkkanakakku ja levitä n. 1/3 vaahdosta kakkupohjan päälle. Ripottele karamellisoidut pähkinät päälle. Asettele toinen kakkukerros päälle, kuorruta ja koristele hedelmillä. Nauti!
Tiina Strandberg | My Berry Forest