Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton pitaleipä
Gluteeniton pitaleipä
Julkaistu
Gluteeniton Pitaleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Pita, pehmeä ja ohut leipä, on kotoisin Lähi-idästä, jossa sitä on leivottu jo useita tuhansia vuosia. Pitaleivät paistetaan nopeasti korkeassa lämpötilassa, jolloin leivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata auki ja täyttää mm. kebab-lihalla ja kasviksilla tai falafeleilla. Pitaleipää voidaan syödä myös sellaisenaan.
Ainekset, 4 kpl
1,75 dl vettä
1 tl (3-3,5 g) kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl neitsytoliiviöljyä
n. 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta
Valmistus
- Mittaa kulhoon 42 °C vettä ja kuivahiivaa, ja sekoita hyvin. Lisää suola, oliiviöljy sekä jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä kulhossa liinan alla noin 5–10 minuuttia.
- Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi noin 1 cm paksuisiksi pitaleiviksi kevyesti jauhotetun leivinpaperin
päällä. Anna kohota kelmun ja liinan alla 1,5–2 tuntia. - Lämmitä uuni 225 °C asteeseen. Kuumenna uunipelti ja nosta siihen leivinpaperin päälle muotoilemasi pitat. Noin 5 minuutin paiston jälkeen leipiin alkaa muodostua ilmaa ja ne kohoavat. Paista leipiä noin 9–10 minuuttia. Leikkaa halki vasta leipien jäähdyttyä.
Vinkki
- Pitat voi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Pakasteesta otetun leivän voit lämmittää näppärästi leivänpaahtimessa.