Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Peltilihapiirakka

Gluteeniton Peltilihapiirakka

Gluteeniton Peltilihapiirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

0.5

pellillinen
Kypsennysaika

20

minuuttia

Kunnon peltilihapiirakka maistuu hyvälle myös gluteenittomana! Maukas, helppo ja gluteeniton peltilihapiirakka valmistuu nopeasti.

Ainekset

  • Rahkavoitaikina
  • 250 g voita

  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 250 g maitorahkaa

  • Voiteluun 1 kanamuna

  • Täyte
  • 400 g naudan jauhelihaa

  • 1 iso sipuli silputtuna

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 1 dl puuroriisiä

  • 0,75 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl paprikajauhetta

  • (kuivattuja yrttejä)

  • 2 keitettyä kananmunaa, voi jättää poiskin

Valmistus

  • Rahkavoitaikina
  • Nypi voi ja keskenään sekoitetut jauhoseos ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää rahka. Älä vaivaa taikinaa ettei se sitkisty.
  • Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  • Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna.
  • Täyte
  • Keitä riisi n. 2 dl vedessä kypsäksi (vesi imeytynyt riiseihin).
  • Ruskista jauheliha, lisää sipulisilput ja paista hetki. Mausta seos.
  • Pilko keitetyt kananmunat esim. haarukalla.
  • Sekoita keitetty riisi, maustettu jauheliha ja kananmunat keskenään.
  • Kokoaminen
  • Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle ja taita toinen puolisko täytteen päälle.
  • Nipistä reunat hyvin kiinni.
  • Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.
  • Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-25 min.
  • Gluteeniton peltilihapiirakka on parhaimmillaan uunilämpimänä mutta voit nauttia sen myös viileänä kuuman lihaliemen kera.

10 Kommenttia

  1. Hyvä ohje! Tein taikinan jo edellisiltana ja kaulin jonkinverran kelmun ja leivinpaperin avulla. Lihan asemasta käytin säilykelohta. Koristeeksi sesamsiemeniä.

  2. Meillä jokajouluinen perinne lihapiirakka rahkavoitaikinasta.Tosi ihanaa kun löytyy ohje gluteenittomana.Minulla todettiin viime vuonna keliakia.Voiko käyttää tummia jauhoja?

  3. Johan oli hyvää.Toinen kokeilu onnistui,kun laitoin kelmun toiselle puoliskolle.Ei jäänyt koirille tähteitä!Kiitos ohjeesta!

    1. Hei Katriina,
      Kiitos ihanasta kommentista 🙂 Mukava kuulla, että peltilihis maistui!

  4. Kokeilin. Tein ohjeen mukaan, paitsi rahkan (200g) lisäksi laitoin vähän turkkilaista jugurttia. Tuntuu, että olisi pitänyt olla enemmän jauhoja, koska tuli kovin rasvaisen oloista. Kaulitsemisen sijaan taputtelin levyt. Seuraavaan piirakkaan lisään jauhoja. Hyvää oli kuitenkin tämäkin, tuli lapsuus ja äidin tekemä lihapiirakka mieleen.
    PS: mitä tarkoittaa Katriinan mainitsema kelmun laittaminen toiselle puolelle?

    1. Hei Irja-Leena,
      Kiitos kommentista 🙂 Lihapiirakan taikina on tosiaan melko rasvaisen oloinen, sillä sen valmistetaan rahka-voitaikinaan. Kylmää voita käyttäessä taikinasta tulee helpommin käsiteltävää. Uskoisin, että Katariina hyödynsi kelmua piirakan taittamisessa. Tähän voi toki käyttää myös leivinpaperia, jonka päälle taikinalevy on kaulittu. Tuorekelmua on luultavasti hieman helpompi käsitellä!

  5. Hei
    Täytynet kokeille, mietin että josko hieman vähemmän laittaisi voita (esim 200 g) kun kolesteroli korkeat tai laittaisi osaksi “kevyempää” rasvaa.

    1. Hei Inkka,

      Peltilihapiirakka on tosiaan tuhtia evästä 😉 Voita voisi korvata leivontamargariinilla joko osittain tai kokonaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.