Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Parsapiirakka

Gluteeniton Parsapiirakka

Gluteeniton Parsapiirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

6

kpl
Kypsennysaika

30

minuuttia

Parsakausi on yksi kevään kohokohtia ja mikä sopisikaan siihen paremmin kuin gluteeniton parsapiirakka. Tämä ohje on helppo, maukas ja toteutettu Virtasalmen Viljatuotteen Vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

Ainekset

  • Pohja
  • 100 g voita

  • 2,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 0,25 tl suolaa

  • 4 rkl kylmää vettä

  • Täyte
  • 1 nippu vihreää parsaa

  • 4 aurinkokuivattu tomaatti

  • 2-3 kevätsipulia + nokare voita tai öljyä

  • 3 munaa

  • 150 g ranskankermaa

  • 1 dl kuohukermaa

  • 1 dl parmesaaniraastetta

  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus

  • Pilko voi pieniksi kuutioiksi.
  • Lisää kulhoon jauhot ja suola.
  • Nypi kaikki murumaiseksi.
  • Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
  • Voitele piirakkapohja ja painele taikina sen pohjalle ja hieman reunoille.
  • Pistele haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kuin valmistat täytteen.
  • Napsauta parsoista pois puumainen osa.
  • Leikkaa muutama koristeksi tuleva parsa vuoan kokoisiksi. Pilko loput parsat paloiksi.
  • Täyte
  • Sekoita kananmunat, kuohukerma, ranskankerma ja parmesaani.
  • Lisää suola ja pippuri, sekoita hyvin
  • Leikkaa kevätsipulit pieniksi renkaiksi, freesaa hetki miedolla lämmöllä voissa tai öljyssä.
  • Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Nostele ne, parsan palat ja kevätsipuli vuokaan taikinan päälle.
  • Kaada nestemäinen täyte päälle ja painele pitkät parsat nätisti piirakan pintaan.
  • Paista 200 asteessa 30-40 min.
  • Gluteeniton parsapiirakka on parhaimmillaan tuoreena ja hieman jäähtyneenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.