Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Omenaleipä
Gluteeniton Omenaleipä
Julkaistu
Gluteeniton Omenaleipä
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaAinekset
4 dl vettä (+42’c)
2 pientä omenaa raasteena
1 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 suolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
Valmistus
- Sekoita vesi, kuivahiiva, suola, siirappi ja psylliumia ja anna psylliumin turvota heti.
- Lisää omenaraaste ja loput aineet. Sekoita hyvin. Kohota 30min.
- Laita tämän jälkeen uuni päälle 220’c ja laita pata kylmään uuniin kansineen 30 min.
- Jonka jälkeen pyöräytät leipätaikinan pataan, kansi kiinni ja uuniin.
- Paista 30min jonka jälkeen ota kansi pois ja jatka paistamista 15min.
- Jäähdytä ja nauti.
Vinkki
- Ripottele padan pohjalle hieman jauhoja, ettei leipä tartu pataan kiinni.
- Paistoaika on aina uunikohtainen.