Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Naan-leipä
Gluteeniton Naan-leipä
Julkaistu
Gluteeniton Naan-leipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8
kplHerkullinen gluteeniton Naan-leipä vie kielen mennessään. Tätä taikinaa ei tarvitse kohottaa vaan se on heti valmis leivottavaksi. Taikinasta tulee 8 kpl Naan-leipiä.
Ainekset
2 dl maustamatonta jogurttia
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
paistamiseen: oliiviöljyä
- Valkosipuli-persiljaöljy
0,75 dl oliiviöljyä
3-5 murskattua valkosipulin kynttä
nippu persiljaa
Valmistus
- Sekoita nuolijan avulla kaikki ainesosat keskenään. Vaivaa lopuksi taikinasta taikinapallo käsin.
- Tee taikinasta pitkulapötkö jauhoitetun alustan päällä.
- Jaa taikina 8 saman suuruiseen osaan.
- Lisää jauhoja alustalle ja kauli taikinapaloista ohuita levyjä.
- Paista taikinalevyt oliiviöljyn kanssa pannulla. Noin 3 min per puoli. Huomaat, kun taikinaan muodostaa ilmakuplia, jolloin voit kääntää taikinalevyn.
- Valmista valkosipuli-persiljaöljy. Sekoita ainesosat keskenään.
- Sivele valkosipuli-persiljaöljyä pullasudin avulla valmiiden Naan-leipien päälle.
- Gluteeniton Naan-Leipä on valmis nautittavaksi!
Iina Sarkama | Iinabites