Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mustikkamarenkitorttu
Gluteeniton Mustikkamarenkitorttu
Julkaistu
Gluteeniton Mustikkamarenkitorttu
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaHerkullinen gluteeniton mustikkamarenkitorttu vie kielesi mennessään! Torttu sopii loistavasti tarjottavaksi kahvipöytään niin arkena kuin juhlana. Tortusta tulee noin 12 palaa.
Ainekset
- Pohja
100 g kylmää voita
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
2 rkl sokeria
1 kananmunankeltuainen
2 rkl kylmää vettä
- Täyte
5 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl vettä
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunankeltuaista
30 g voita
- Marenki
4 kananmunanvalkuaista
3 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
Valmistus
- Pohja
- Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi.
- Lisää sokeri.
- Sekoita keskenään keltuainen ja kylmä vesi ja lisää varovasti sekoittaen seokseen.
- Laita taikina kovettumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina leivinpaperien välissä pyöreäksi levyksi.
- Siirrä levy irtopohjavuokaan (24 cm) pohjalle ja reunoille tasaisesti.
- Laita pohjalevyn päälle leivinpaperi ja lisää painoksi kuivia herneitä tai raakaa riisiä (pohjan muoto säilyy).
- Esipaista 15 minuuttia 220 asteessa uunin keskitasossa.
- Poista leivinpaperi ja painot.
- Täyte
- Laita kattilaan mustikat, sokeri, sitruunamehu ja 3/4 dl vettä ja kiehauta.
- Sekoita maissitärkkelys ja ¾ dl vettä, kaada kattilaan ja keitä sekoittaen 3 minuuttia.
- Ota kattila levyltä ja lisää keltuaiset sekoittaen joukkoon.
- Lisää lopuksi voi ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada mustikkatäyte paistetun pohjan päälle ja anna jäähtyä.
- Marenki
- Vatkaa marenki jämäkäksi vaahdoksi ja levitä mustikkatäytteen päälle.
- Viimeistele pinnan väri laittamalla torttu hetkeksi uuniin grillivastuksen alle.
- Sama hoituu kaasupolttimella, jos sellainen on käytettävissä.
- Gluteeniton mustikkamarenkitorttu on parhaimmillaan tuoreena.
Innolla kokeilin uusilla jauhoilla ohjeita, mutta piirakan täytteen valmistaminen tuotti tuskaa ja vaivaa. Ei onnistunut ohjeen mukaisesti tehtynä tärkkelyksen ja veden keittäminen. Kokeilin tapiokatärkkelystä ja perunajauhoja. Lopulta sovelsin ( tarpeiden loppuessa) kakun kiilteenä käytettävää sokeria (en muista nimeä). Oliko ohjeessa virhettä? Jos ei, niin helpottaisi ohjeiden tarkempi selostus.
Hei Soile!
Kiitos kun olet jättänyt palautetta. Valitettavasti nyt en osaa kertoa, mikä olisi voinut mennä mönkään sillä olen tehnyt itse tämän reseptin jokusen kerran ja torttu on todella herkullinen sekä mielestäni kohtalaisen helppo. Selvennän kuitenkin ohjetta hieman jotta varmasti kaikki onnistuu jatkossa.
Ystävällisin terveisin
Riikka Viljatuotteelta
Hei! Onkohan tuo täytteen maissitärkkelyksen määrä oikea? Mielestäni 1 dl oli liikaa
Hei Johanna,
Annettu määrä on oikea! Täytteeseen tulee sen verran paljon myös nesteitä.