Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton mandariinikakku
Gluteeniton mandariinikakku
Julkaistu
Gluteeniton mandariinikakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
45
minuuttiaAinekset
5 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
2,5 dl mandariinimehua
3 mandariinin kuori raastettuna
1 tl vanilija-aromia
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
- Koristeluun
Tomusokeria
Ohuita mandariinisiivuja
Valmistus
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin.
- Vatkaa valkuaisista rakenne rikki ja lisää sokeri osissa samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita vahvaksi vaahdoksi (n. 10 min), niin että vaahtoon jää huiput.
- Jatka sekoittamista ja lisää keltuaiset, rypsiöljy, raastetut mandariininkuoret, suola, vanilija-aromi sekä mandariininmehu.
- Sekoira leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää taikinan sekaan. Sekoita vain sen verran, että jauhot ovat sekoittuneet taikinaan.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja leivinpaperilla päällystettyyn noin ⌀26 cm kakkuvuokaan.
- Paista 160 asteessa uunin toisiksi alemmalla tasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
- Pudota kakkuvuoka 1-2 kertaa heti uunista nostettua pöydälle noin 20 cm korkeudelta.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla. Sirottele päälle tomusokeira ja koristelu mandariinisiivuilla.
Iina Sarkama | Iinabites