Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Lohikääretorttu

Gluteeniton Lohikääretorttu

Gluteeniton Lohikääretorttu

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

10-12

kpl
Kypsennysaika

25

minuuttia

Gluteeniton Lohikääretorttu ihastuttaa tarjoilupöydässä. Voit muokata täytteen oman makusi mukaiseksi tai kokeilla reseptistä löytyvää savulohitäytettä. Kääretorttupohja paistuu nopeasti, joten voit näppärästi tehdä kerralla useamman tortun jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ainekset

  • Pohja
  • 50 g voita

  • 2 dl ruokakermaa

  • 2,5 dl maitoa

  • 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl sitruunapippuria

  • 3 kananmunaa

  • Täyte
  • 200 g tuorejuustoa esim. ruohosipuli

  • 150 g kylmä- tai lämminsavulohta

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 dl tilliä silputtuna

  • 0,5 dl ruohosipulia silputtuna

  • 0,5 tl sitruunapippuria

Valmistus

  • Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja maito. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhot kattilaan voimakkaasti samalla sekoittaen. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset kattilaan. Lisää sitruunapippuri ja hauduta seosta sekoittaen 5 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaiset varovasti nostellen joukkoon.
  • Levitä seos leivinpaperin päälle pellille levyksi.
  • Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Sekoita pienityt täytteen ainesosat keskenään ja levitä pohjan päälle.
  • Kääri lämmin pohja rullalle kääretortun tapaan ja laita hetkeksi tekeytymään jääkaappiin. Jos haluat kuorruttaa lohikääretortun tarvitset toisen purkin tuorejuustoa. Lisää hieman mausteita ja levitä tortun päälle ennen tarjoilua.
  • Tarjoa gluteeniton lohikääretorttu viipaleina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.