Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kurpitsapiirakka
Gluteeniton Kurpitsapiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Kurpitsapiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
45
minuuttiaAsettaudu syysfiiliksiin tämän lempeän kurpitsapiirakan avulla! Tällä kelpaa herkutella vielä halloweeninkin jälkeen!
Ainekset
- Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
50 g voita
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
- Täyte
3 dl myskikurpitsaa (reilu 1kg)
2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,25 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
0,5 tl vaniljasokeria
- Kuorrute
n. 50 g Tumma tai maitosuklaata
Valmistus
- Aloita valmistamalla kurpitsasose. Kuori ja pilko kurpitsa. Keitä noin 15-20 minuuttia. Valuta vedet ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
- Pohja
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Sulata voi, lisää se taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Levitä taikina reilusti peittäen reunat. Täyte on löysää ja saattaa muuten valua.
- Täyte
- Sekoita hieman jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen loput aineet.
- Kaada pohjan päälle.
- Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia. Sitten laske lämpö 100 asteeseen ja jatka paistoa vielä 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja irrota vuuasta. Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa pienellä lämmöllä 30 sekunnin erissä. Älä sekoita, mutta kääntele suklaata välissä. Kaavi pursotuspussiin, sulje pussinsulkijaklipsillä ja tee pieni reikä päähän. Pursota ensimmäiseksi suorat viivat ja siirry sen jälkeen kaareviin sisäosiin.
- Herkuttele!