Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton kurpitsaleipä
Gluteeniton kurpitsaleipä
Julkaistu
Gluteeniton kurpitsaleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annosta
1
pellillinenKypsennysaika
45
minuuttiaAinekset
2 dl fariinisokeria tiiviisti mitattuna
100 g sulaa margariinia
250 g kurpitsasosetta
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl omenaviinietikkaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vanilijasokeria
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
1,5 tl kanelia
0,25 tl muskottipähkinää
- Kuorrute
150 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
- Koristeeksi
mantelirouhetta
syötäviä kukkia
Valmistus
- Sekoita kuivat ja nestemäiset ainesosat omissa kulhoissaan.
- Sekoita kuivat ainesosat nesteiden sekaan.
- Päällystä uunivuoka (33×14) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
- Paista noin 45 minuuttia 175-asteessa uunin keskitasolla.
- Tee kuorrute. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Siivilöi tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita.
- Levitä kuorrute jäähtyneen kurpitsaleivän päälle. Koristele mantelirouheella ja syötävillä kukilla.
Iina Sarkama | Iinabites