Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kaurainen Vuokaleipä
Gluteeniton Kaurainen Vuokaleipä
Julkaistu
Gluteeniton Kaurainen Vuokaleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaGluteeniton kaurainen vuokaleipä on täynnä makua ja kauravoimaa! Herkuttele tuoreena tai pakasta.
Ainekset
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
6-6,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
Valmistus
- Jos käytät kuivahiivaa, laita kulhoon 42 asteinen vesi.
- Sekoita veteen siirappi, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.
- Lisää loput jauhot vähitellen joukkoon.
- Käyttäessäsi tuorehiivaa, murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää suola, siirappi ja jauhot.
- Alusta taikina käsin tai yleiskoneella.
- Anna taikinan vetäytyä ennen leipomista n. 10 minuuttia.
- Vaivaa taikina jauhoitetulla pöydällä ja muoiteile leiväksi.
- Nosta leipä voideltuun / jauhotettuun leipävuokaan.
- Kohota n. 30 minuuttia.
- Paita 225 asteessa n. 45 minuuttia.
- Nauti gluteeniton kaurainen vuokaleipä tuoreena tai pakasta odottamaan parempaa hetkeä.