Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kasvisgalette
Gluteeniton Kasvisgalette
Julkaistu
Gluteeniton Kasvisgalette
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Kypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
- Pohja
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl kuivattua timjamia
0,5 tl yrttisuolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
2 dl juustoraastetta
2 dl curry-chili kermaa (arla lempi)
- Täyte
1 kpl (n. 150 g) kesäkurpitsaa
350 g valkokaalia
2 valkosipulin kynttä
0,5-1 punaista paprikaa
1 kevät sipuli varsineen
tilkka oliviöljyä
150 g ranskankermaa
80 g chili cheddaria (jukolan juusto) -> kuutioi
1 tl inkivääritahnaa
loraus soijaa (maistele välillä ja lisää omaan makuun sopivaksi)
Valmistus
- Pohja
- Nypi kuivat aineet ja voi keskenään
- Lisää juustoraaste ja kerma.
- Kauli taikinasta kaksi isoa ohutta pohjaa.
- Täyte
- Siivuta kesäkurpitsa ohuviksi siivuiksi
- Lado ne peltille leivinpaperin päälle
- Ripottele päällä suolaa ja mustapippuria
- Paista uunissa 200’c 10 minuuttia
- Leikkaa kaali ohueksi siivuksi
- Pilko paprika ja kevät sipuli pieneksi
- ”Hakkaa” valkosipuli veitsellä pieneksi muruksi
- Kuullota oliviöljyssä kasviksia n.10 min tai kunnes pehmenneet
- Lisää joukkoon ranskankerma, chili cheddar, inkivääritahna sekä soija.
- Kaada täyte pohjan päälle
- Laita kesäkurpitsat täytteen päälle
- Jätä pari senttiä ilman täytettä
- Käännä varovasti reuna täytteen päälle
- Halutessasi laita päälle vielä puolikkaita kirsikkatomaatteja.
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
- Tarjoile gluteeniton kasvisgalette suolaisena piiraana sellaisenaan tai nauti lounaaksi salaatin kanssa.
Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa