Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kanttarellipiirakka
Gluteeniton Kanttarellipiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Kanttarellipiirakka
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
12-15
kplKypsennysaika
20
minuuttiaAinekset
- Piirakkapohja
100 g voita
100 g maitorahkaa
1 muna
30 g emmental juustoraastetta
0,5 tl suolaa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
- Täyte
100 g kantarelleja
1 rkl voita
1 dl valkoviinia
150 g creme fraichea 28 %
75 g kantarelli-tuorejuustoa
3 munaa
0,5 tl suolaa
Valmistus
- Piirakkapohja
- Aluksi pohjaa varten sekoitin pehmeän voin, rahkan, munan ja juustoraasteen.
- Ja sitten joukkoon kuivat aineet sekoitettuna.
- Pohjataikina jääkaappiin tunniksi.
- Täyte
- Täytettä varten laitoin kattilaan pakkasesta sulaneet kantarellit valkoviinin ja voin kanssa. Kuumensin sen verran, että voi suli ja kantarelleihin imeytyi viini+voi-seos.
- Toisessa astiassa sekoitin muut täytteen ainekset.
- Kaulitsin taikinan kaurajauhoseoksen avulla 26 cm piirakkavuokaan sopivaksi.
- Laitoin vielä piirakkavuoan taikinoineen pakastimeen 10 minuutiksi.
- Ennen uuniin laittoa pistelin pohjaan reikiä haarukalla.
- Esipaiston pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa.
- Sen jälkeen pohjalle kantarellit ja muu täyte päälle, ja takaisin uuniin puoleksi tunniksi.
- Jotta pohjan reunat eivät kuivuisi liikaa, laitoin viimeiseksi 10 minuutiksi piirakan päälle folion.