Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Juuresleipä
Gluteeniton Juuresleipä
Julkaistu
Gluteeniton Juuresleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaViljatuotteen uutuustuotteesta Gluteeniton Härkäpapujauhoseos valmistuu maukas ja proteiinirikas juuresleipä. Muista kunnon kohotus aina gluteenittomassa leivonnassa!
Ainekset
1 pkt (500 g) porkkanasosetta tai juuressosetta
0,5 dl siirappia
1 tl suolaa
(0,5 tl inkivääriä jauheena)
1 pss kuivahiivaa
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
0,5 dl rypsiöljyä
Valmistus
- Lämmitä sose 42 asteiseksi.
- Lisää psyllium, siirappi, suola ja (inkivääri).
- Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoseosta ja lisää seokseen.
- Lisää loput jauhot vähitellen alustaen taikinaan.
- Lisää rypsiöljy ja jatka alustamista vielä 5 minuuttia.
- Anna taikinan levähtää noin 5-10 minuuttia.
- Leivo taikinasta vuokaleipä ja nosta voideltuun leipävuokaan.
- Ripottele leivän pinnalle hiukan jauhoja.
- Anna kohota peiteltynä lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia.
- Pistele leivän pinta esim. haarukalla.
- Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 50 minuuttia.