Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Jugurttikakku
Gluteeniton Jugurttikakku
Julkaistu
Gluteeniton Jugurttikakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
15
kplKypsennysaika
1
tuntiHerkullinen gluteeniton jugurttikakku sopii kahvipöytään mihin vuoden aikaan tahansa. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Ainekset
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
3 dl sokeria
2 dl maustamatonta jugurttia
200 g sulatettua voita
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Valmistus
- Sekoita kaikki ainesosat keskenään kulhossa (ei vatkata).
- Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun (esin. tummaa riisijauhoa) vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa noin. 1 tunti.
- Kumoa kakku jonkin aikaa jäähtyneenä.
- Koristele halutessasi tomusokerilla.
Vinkki
- Katso gluteeniton jugurttikakku -ohjevideo tästä linkistä.
Muuntelin hieman ohjetta ja tuunasin tästä ‘Englantilaisen hedelmäkakun’. Vähensin hieman sokerin määrää ja lisäsin lopuksi 300 g alkoholissa marinoituja kuivahedelmiä (aprikooseja, rusinoita, kirsikoita ja luumuja). Marinoin vuorokauden.
Pakkohan sitä oli jo maistaa. Sanoisin, että paras hedelmäkakku mitä olen tehnyt
Hei Aino,
Kiitos, kun jaoit vinkin meille muillekin 🙂 Kakku kuulostaa todella herkulliselta!
Millä riisijauhon voi korvata, ei maistumeidän keliaakikolle?
Hei Tarja,
Riisijauhon voisi korvata esim. Täysjyvädurrajauholla. Jauhon määrää suhteessa riisjauhoon voi vähän vaihdella, sillä eri jauhot sitovat vähän eri tavalla nestettä. Alkuun voisi kokeilla 2,5 dl Täysjyvädurrajauhoa. Tattarijauhokin voisi käydä. Tattarissa on voimakkaampi maku.