Gluteeniton Joulupulla
Gluteeniton Joulupulla
Gluteeniton Joulupulla on herkullinen lisä joulupöytään tai talvisiin kahvihetkiin! Juureen leivotusta pullasta voi oman maun mukaan tehdä hedelmäisiä, piparisia tai perinteisiä rusinaisia pullia.
Ainekset
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
0,5 rkl kardemummaa
0,5 dl rusinoita
4,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
75 g voita
Voiteluun 1 kananmuna
- Juuri
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl pullajauhoseosta
- Juureen lisätään
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
0,5 rkl kardemummaa
0,5 dl rusinoita
3 dl pullajauhoseosta
75 g voita
- Hedelmäiset joulupullat
30 g voita
0,5 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelirouhetta
75 g korintteja
100 g punaisia cocktailkirsikoita
Lisäksi tarvitset muffinivuokia.
Valmistus
- Juuri
- Sekoita ainekset keskenään ja anna olla liinan alla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia (tai kunnes kuplii)
- Juureen lisätään
- Sekoita kananmuna ja kuivataineet taikinajuureen.
- Lisää pehmeä voi.
- Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai yleiskonetta/sähkövatkainta käyttäen.
- Leivo taikina heti. Tee siitä hedelmäisiä joulupullia ja/tai kanelimuroilla koristeltuja pikkupullia.
- Hedelmäiset joulupullat
- Kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, ripottele päälle sokeri-kaneli-vaniljasokeriseos, mantelirouhe, korintit ja kirsikoita pienittynä.
- Kääri levy rullalle ja leikkaa n. 2,5 cm paloiksi.
- Laita palat muffinivuokiin.
- Kohota noin 45 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla, koristele kirsikan puolikkaalla ja mantelirouheella (raesokeria).
- Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Piparipullat
- Leivo normaalisti pikkupullat.
- Tee kanelimurotaikinasta levy ja ota siitä pienellä tähtimuotilla kuvio ja nosta se pullan päälle.
- Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Gluteeniton joulupulla maistuu kaikille!