Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Joululeipä
Gluteeniton Joululeipä
Julkaistu
Gluteeniton Joululeipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
2
leipääKypsennysaika
40
minuuttiaMausteinen gluteeniton joululeipä sopii niin suolaisen kuin makeankin ystäville.
Ainekset
5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksen siemeniä
1 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl siirappia
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef -täysjyväjauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotten Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
- Voiteluun
siirappia
Valmistus
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
- Liuota piimään hiiva ja sekoita psyllium.
- Anna psylliumin turvota n. 5 minuuttia.
- Rouhi mausteet hienommaksi. Lisää mausteet, suola, siirappi, öljy ja jauhot vähitellen alustaen taikinaan.
- Vaivaa huolella joko käsin tai koneella.
- Leivo jauhotetulla alustalla taikinasta kaksi pyöreää leipää.
- Kohota n. 45-60 minuuttia lämpimässä liinan alla. Pistele leivän pinta esim. haarukalla ennen paistoa.
- Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
- Voitele paistamisen loppuvaiheessa leivät siirappi-vesiseoksella.
Vinkki
- Gluteeniton Joululeipä kohoaa hyvin kun laitat sen uuniin pellillä ja alle uunin pohjalle kiehuvan kuuman vesikattilan.
Hei ihanat Virtasalmen Viljatuotteen työntekijät! Olen usein tehnyt kaikenlaisia leivonnaisia tuotteistanne, ja tulos on ollut aina mainio. Nyt valmistin jouluksi itselleni gluteenittoman joululeivän. Mittasin ainekset huolellisesti kuten aina teen. Taikina jäi hämmästyttävän löysäksi! Lisäsin taikinaan vielä jauhoja, että pystyin pyörittelemään taikinasta leivät jauhotetulla työpöydällä. Mitä tein väärin? Oikein hyvää joulua toivottelee Helena Hämeenlinnasta
Hei Helena!
Onpa omituinen ja harmillinen ongelma! Muistithan varmasti lisätä Tef-jauhon sekä Vaalean Jauhoseoksen? Yhteensä jauhoja tulee taikinaan siis 6 dl sekä 2 tl psylliumia.
Minä olen huomannut, että kun teen taikinan koneella ja vaivaan pitkään, tulee parempi sitko ja jauhot ennävät turvota.
Viljatuotteen ohjeella olen saanut ainoat kunnon leivät.
Kiitos vinkistä ja mukavasta palautteestasi Soile!
ohjeesta puuttu psyliumi? Paljonko laitetaan 🙂
Hei Hannele,
Psyllium on kirjoitettu hieman pitkästi “Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia”. Sitä tulee joululeipään 2 teelusikallista 🙂
Tein tänään joululeipää jo toisen kerran, taikinan vaivasin koneella.
Onnistui erittäin hyvin! Kiitos ohjeesta!
Eka kerralla laitoin pomeranssinkuorta jauhettuna 2 tl mielestäni leivistä tuli kitkerän makuisia. Nyt tokalla kerralla laitoin vaan 1 tl se oli minusta sopiva määrä.