Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Joululeipä

Gluteeniton Joululeipä

Gluteeniton Joululeipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 2 arvostelijalta
Annokset

2

leipää
Kypsennysaika

40

minuuttia

Mausteinen gluteeniton joululeipä sopii niin suolaisen kuin makeankin ystäville.

Ainekset

Valmistus

  • Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
  • Liuota piimään hiiva ja sekoita psyllium.
  • Anna psylliumin turvota n. 5 minuuttia.
  • Rouhi mausteet hienommaksi. Lisää mausteet, suola, siirappi, öljy ja jauhot vähitellen alustaen taikinaan.
  • Vaivaa huolella joko käsin tai koneella.
  • Leivo jauhotetulla alustalla taikinasta kaksi pyöreää leipää.
  • Kohota n. 45-60 minuuttia lämpimässä liinan alla. Pistele leivän pinta esim. haarukalla ennen paistoa.
  • Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
  • Voitele paistamisen loppuvaiheessa leivät siirappi-vesiseoksella.

Vinkki

  • Gluteeniton Joululeipä kohoaa hyvin kun laitat sen uuniin pellillä ja alle uunin pohjalle kiehuvan kuuman vesikattilan.

7 Kommenttia

  1. Hei ihanat Virtasalmen Viljatuotteen työntekijät! Olen usein tehnyt kaikenlaisia leivonnaisia tuotteistanne, ja tulos on ollut aina mainio. Nyt valmistin jouluksi itselleni gluteenittoman joululeivän. Mittasin ainekset huolellisesti kuten aina teen. Taikina jäi hämmästyttävän löysäksi! Lisäsin taikinaan vielä jauhoja, että pystyin pyörittelemään taikinasta leivät jauhotetulla työpöydällä. Mitä tein väärin? Oikein hyvää joulua toivottelee Helena Hämeenlinnasta

  2. Minä olen huomannut, että kun teen taikinan koneella ja vaivaan pitkään, tulee parempi sitko ja jauhot ennävät turvota.
    Viljatuotteen ohjeella olen saanut ainoat kunnon leivät.

    1. Hei Hannele,
      Psyllium on kirjoitettu hieman pitkästi “Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia”. Sitä tulee joululeipään 2 teelusikallista 🙂

  3. Tein tänään joululeipää jo toisen kerran, taikinan vaivasin koneella.
    Onnistui erittäin hyvin! Kiitos ohjeesta!
    Eka kerralla laitoin pomeranssinkuorta jauhettuna 2 tl mielestäni leivistä tuli kitkerän makuisia. Nyt tokalla kerralla laitoin vaan 1 tl se oli minusta sopiva määrä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.