Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Jouluinen Juustokakku

Gluteeniton Jouluinen Juustokakku

Gluteeniton Jouluinen Juustokakku

Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

10

minuuttia

Gluteeniton jouluinen juustokakku on herkullinen lisä joulupöytään. Kakussa yhdistyvät perinteiset juustokakut ainekset ja jouluiset mausteet.

Ainekset

  • 1 kananmunaa

  • 0,5 dl sokeria

  • 0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoja

  • 0,25 tl leivinjauhetta

  • 1 tl piparkakkumaustetta

  • Täyte
  • 2,5 dl vispikermaa

  • 2 prk (400 g) piparirahkaa

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 0,5 dl fariinisokeria

  • 1 dl puolukkasurvosta

  • 3 tl liivatejauhetta

  • 0,5 dl vettä

Valmistus

  • Vaahdota kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää jauhot ja piparkakkumauste ja kääntele varovasti nuolialla.
  • Paista 175 C n. 10 min.
  • Jäähdytä pohja.
  • Täyte
  • Vaahdota kerma, rahka, tuorejuusto ja fariinisokeri.
  • Jos käytät pakastepuolukoita tarvitset 2 dl, sulata ne, survo ja lisää vaahtoon.
  • Lämmitä liivatejauhe ja vesi tasaiseksi, mutta älä keitä.
  • Jäähdytä liivateseos ja lisää täytteeseen samalla sekoittaen.
  • Kumoa täyte jäähtyneen pohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa.
  • Mehevä gluteeniton jouluinen juustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

    Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa

2 Kommenttia

    1. Hei Ella!
      Hienoa, että kiinnostuit reseptistä. Yleensä 1 tl liivatejauhetta vastaa n. 1-2 liivatelehteä, mutta tämä kannattaa tarkistaa vielä liivatepakkauksesta sillä niissä voi olla merkkikohtaisia eroja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.