Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Jouluinen Juustokakku
Gluteeniton Jouluinen Juustokakku
Julkaistu
Gluteeniton Jouluinen Juustokakku
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Kypsennysaika
10
minuuttiaGluteeniton jouluinen juustokakku on herkullinen lisä joulupöytään. Kakussa yhdistyvät perinteiset juustokakut ainekset ja jouluiset mausteet.
Ainekset
1 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
- Täyte
2,5 dl vispikermaa
2 prk (400 g) piparirahkaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl fariinisokeria
1 dl puolukkasurvosta
3 tl liivatejauhetta
0,5 dl vettä
Valmistus
- Vaahdota kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää jauhot ja piparkakkumauste ja kääntele varovasti nuolialla.
- Paista 175 C n. 10 min.
- Jäähdytä pohja.
- Täyte
- Vaahdota kerma, rahka, tuorejuusto ja fariinisokeri.
- Jos käytät pakastepuolukoita tarvitset 2 dl, sulata ne, survo ja lisää vaahtoon.
- Lämmitä liivatejauhe ja vesi tasaiseksi, mutta älä keitä.
- Jäähdytä liivateseos ja lisää täytteeseen samalla sekoittaen.
- Kumoa täyte jäähtyneen pohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa.
- Mehevä gluteeniton jouluinen juustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa
Vaikuttaa hyvältä kakulta. Jos käyttää liivatelehtiä, paljonko niitä tarvitaan?
Hei Ella!
Hienoa, että kiinnostuit reseptistä. Yleensä 1 tl liivatejauhetta vastaa n. 1-2 liivatelehteä, mutta tämä kannattaa tarkistaa vielä liivatepakkauksesta sillä niissä voi olla merkkikohtaisia eroja.