Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton jouluinen britakakku
Gluteeniton jouluinen britakakku
Julkaistu
Gluteeniton jouluinen britakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
25
minuuttiaAinekset
125 g voita
1 dl sokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
3 keltuaista (valkuaiset menevät marenkivaahtoon)
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
- Marenki
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
- Täyte
4 dl kuohukermaa
300 g maitorahkaa
200 g vanilija tuorejuustoa
2 tl vanilijasokeria
- Täytteen päälle ja koristeluun
piparimuruja
pakaste/tuore puolukoita
kinuskikastiketta (valmiskastike kylmähyllystä tai itsetehty)
Valmistus
- Sekoita Gluteeniton Pullajauhoseos, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää sen jälkeen vaahtoon kuivat aineet ja maito.
- Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää sitten sokeri ja vatkaa vaahto kovaksi.
- Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä marenkimassa pohjataikinan päälle varovasti niin etteivät taikinat sekoitu.
- Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia (kunnes marenkin on kauniin ruskea).
- Valmista täyte vaahdottamalla kerma.
- Lisää sitten kermaan rahka, tuorejuusto ja sokeria ja sekoita hyvin tasaiseksi.
- Leikkaa jäähtynyt gluteeniton britakakku kahtia ja levitä täyte toisella puoliskolle. Ripottele puolukoita täytteen päälle, valuta päälle hieman lämmitettyä kinuskia ja viimeistele piparimuruilla. Vaikka puolukka ei ole suosikkisi, älä nuukaile niiden kanssa! Puolukan kirpeys sopii tähän kakkuun loistavasti.
- Nosta toinen kakkulevy päälle ja toista edellisen kohdan vaiheet.
Reseptit ovat kyllä varmasti maukkaita MUTTA on se diabeetikkoja miten laittaisin tällaisen piirakan jossa pitäisi todella vähentää rasvav ja sokerin määrää . Ja ei oliiviöljyllä tule maukasta – vai tuleeko ja Acave- siirapilla vielä keltuaiset pois…..Voisitteko kokeilla siellä( varovainen kysymys täältä )
Moikka,
Oliiviöljyllä ja muilla öljyillä saa aikaiseksi herkullisia kakkuja, jos resepti ei vaadi voin vaahdottamista. Oliiviöljy on kuitenkin maultaan vahva, joten se kannattaa yhdistää johonkin vahvempaan makuun, kuten mausteisiin tai sitruunaan.
Moni resepteistämme on itseasiassa hieman kevyempiä (sisältää max. 1 dl sokeria ja margariini vapaasti valittavissa) ja sopivat siten Diabetesliiton mukaan diabeetikonkin ruokavalioon kohtuudella nautittuna. Britakakku ei valitettavasti kyllä taivu sellaiseksi marengin takia :/