Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Jouluhalko
Gluteeniton Jouluhalko
Julkaistu
Gluteeniton Jouluhalko
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Kypsennysaika
7
minuuttiaGluteeniton jouluhalko on perinteinen herkku joulupöydässä. Mehevässä jouluhalossa yhdistyvät raikas appelsiini, ihana vanilja ja tumma kaakao.
Ainekset
- Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 rkl tummaa kaakaota
- Päälle
150 g mangohilloa tai muuta mielestäsi hilloa
- Täyte
1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
1,5 dl vispikermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
75 g säilyke kirsikoita
- Pinnalle
2,5 dl vispikermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää jauhot ja kaakao ja sekoita nuolialla varovasti.
- Paista 225’c n. 7 min.
- Jäähdytä pohja ja kippaa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja valmista täyte.
- Päälle
- Levitä jäähtyneen pohja päälle.
- Täyte
- Vaahdota kerma, appelsiinirahka, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe.
- Pese appelsiini tosi hyvin ja raasta kuori.
- Pilko säilyke kirsikat pieneksi ja lisää appelsiini raasteen kanssa täytteeseen.
- Levitä täyte hillon päälle, mutta jätä n. 5 cm toisesta pitkästä sivusta ilman täytettä (käärittäessä levittyy muuten yli).
- Pinnalle
- Sekoita kaikki keskenään.
- Leikkaa kääretortusta kaksi palaa oksiski ja asettele oksat haluamiisi paikkoihin.
- Levitä kermavaahtoa kauttaalteen ja koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki
- Gluteeniton jouluhalko on heti valmis nautittavaksi mutta mehevimmillään se on seuraavana päivänä.