Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä
Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä
Julkaistu
Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaHerkullinen gluteeniton hirssinen vuokaleipä sopii tarjottavaksi niin ruualla kuin aamiaisellakin. Miedon makunsa vuoksi leivän päällisiksi voit valita mitä vain haluat, joko suolaista tai makeaa.
Ainekset
6 dl lämmintä vettä
1,5 tl kuivahiivaa (tai 20 g tuorehiivaa)
1 dl hasselpähkinärouhetta
(1 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Pellavansiementä)
1 tl suolaa
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet kulhossa puuhaarukalla ja lisää lämmin vesi.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja varo sekoittamasta liikaa! Kaada 1,5 litran leipävuokaan.
- Anna leivän kohota puolisen tuntia.
- Paista 225 asteessa noin 45 minuuttia.
- Kumoa paistunut gluteeniton hirssinen vuokaleipä ritilän päälle ja anna jäähtyä.
Vinkki
- Onko leipää jäljellä vielä päivän parin päästä leipomisesta? Kokeile paahtaa leipää leivänpaahtimessa, saat pintaan uutta rapeutta ja miedot maut paremmin esiin. Voit myös käyttää leipää esimerkiksi bruschettoihin.
nestemäärä 6dl tuntuu suurelta vs jauhoja yht 5 dl. Taikina valuu käyttämästäni leivinpaperilla vuoratusta rengasvuosta.
Moikka Ulla,
Reseptissä on oikea määrä nestettä ja jauhoja 🙂 Huomaathan, että taikinaan lisätään myös 4 tl psylliumia, joka sitoo huiman määrän nestettä.
Loistava resepti, välillä muuttelen vähän eri jauhoja, mutta toimii silti.
IHANA leipä! Ihan valtavan maukas ja terveellinen hirssijauhon takia! Helppo tehdä, hyvä koostumus ❤️Helposti muunneltavissa eri jauhojen kanssa.
IHANA leipä! Ihan valtavan maukas ja terveellinen hirssijauhon takia! Helppo tehdä, hyvä koostumus ❤️Helposti muunneltavissa eri jauhojen kanssa.