Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä

Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä

Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 keskiarvio 4 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

45

minuuttia

Herkullinen gluteeniton hirssinen vuokaleipä sopii tarjottavaksi niin ruualla kuin aamiaisellakin. Miedon makunsa vuoksi leivän päällisiksi voit valita mitä vain haluat, joko suolaista tai makeaa.  

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita kuivat aineet kulhossa puuhaarukalla ja lisää lämmin vesi.
  • Sekoita taikina tasaiseksi ja varo sekoittamasta liikaa! Kaada 1,5 litran leipävuokaan.
  • Anna leivän kohota puolisen tuntia.
  • Paista 225 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Kumoa paistunut gluteeniton hirssinen vuokaleipä ritilän päälle ja anna jäähtyä.

Vinkki

  • Onko leipää jäljellä vielä päivän parin päästä leipomisesta? Kokeile paahtaa leipää leivänpaahtimessa, saat pintaan uutta rapeutta ja miedot maut paremmin esiin. Voit myös käyttää leipää esimerkiksi bruschettoihin.

7 Kommenttia

  1. nestemäärä 6dl tuntuu suurelta vs jauhoja yht 5 dl. Taikina valuu käyttämästäni leivinpaperilla vuoratusta rengasvuosta.

    1. Moikka Ulla,

      Reseptissä on oikea määrä nestettä ja jauhoja 🙂 Huomaathan, että taikinaan lisätään myös 4 tl psylliumia, joka sitoo huiman määrän nestettä.

  2. IHANA leipä! Ihan valtavan maukas ja terveellinen hirssijauhon takia! Helppo tehdä, hyvä koostumus ❤️Helposti muunneltavissa eri jauhojen kanssa.

  3. IHANA leipä! Ihan valtavan maukas ja terveellinen hirssijauhon takia! Helppo tehdä, hyvä koostumus ❤️Helposti muunneltavissa eri jauhojen kanssa.

  4. Onko leipä mahdollista tehdä pelkästä hirssijauhosta? Allergioiden takia ruokavaliosta on pois kaikki muut viljat, peruna ja maissi.

    1. Hei Jenna,

      Emme ole kokeilleet tätä vuokaleipää pelkällä hirssijauholla, mutta leivän voi periaatteessa tehdä kokonaan hirssijauholla. Pelkän hirssijauhon käyttö voi aiheuttaa muutoksia leivän koostumukseen / rakenteeseen ja makuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.