Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton herkkudonitsi

Gluteeniton herkkudonitsi

Gluteeniton herkkudonitsi

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

12

minuuttia

Syksyn ehdoton suosikki on gluteeniton herkkudonitsi kurpitsavaahdolla! Tämä herkku on myös vegaaninen.

Ainekset

  • Donitsit
  • 2 dl kasvipohjaista maitoa

  • 2 tl omenasiiderietikkaa

  • 100 g tai n. 1 dl omenasosetta

  • 125 g tai n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Kaurajauhoseosta

  • 55 g tai n. 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Hienoa Riisijauhoa

  • 25 g tai n. ½ dl fariinisokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2 tl Ceyloninkanelia

  • 1 tl jauhettua kardemummaa

  • 0,25 tl neilikkaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 dl vaahterasiirappia (käy myös vaalea siirappi)

  • 0,5 dl neutraalia öljyä esim.rypsiöljyä

  • Donitsien kuorruttamiseen: 1 rkl öljyä (tähän sopii hyvin esim.neitsytkookosöljy), n. 1 rkl sokeria, n. 1 tl Ceylonin kanelia

  • Kurpitsavaahto
  • 2,5 dl kasvisvispiä esim.gluteeniton kauravispi (määrä ennen vaahdottamista)

  • 100 g kurpitsasosetta (höyrytä tai keitä kurpitsanpalasia pehmeäksi ja soseuta)

  • 3 rkl vaahterasiirappia (tai vaalea siirappi)

  • 1 tl Ceyloninkanelia

  • 0,25 tl jauhettua neilikkaa

  • 0,25 tl jauhettua inkivääriä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kasvismaito ja omenasiiderietikka ja anna tekeytyä muutaman minuutin. Sekoita kuivat aineet: jauhot, fariinisokeri, leivinjauhe, mausteet.
  • Lisää joukkoon omenasose, kaurajuoma-omenasiiderietikka, öljy, vaahterasiirappi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Pursota taikina donitsipannulle pursotuspussin avulla tai voit laittaa taikinaa lusikalla.
  • Paista donitseja uunissa n.12 minuuttia tai kunnes donitsi tuntuu kypsältä (kiinteältä).
  • Anna donitsien jäähtyä hieman. Voitele ne öljyllä ja pyörittele kaneli-sokeri-seoksessa.
  • Sekoita kaikki kurpitsakerman ainekset sileäksi vaahdoksi.
  • Leikkaa gluteeniton herkkudonitsi puoliksi ja pursota kurpitsakermaa väliin.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vinkki

  • Tällä ohjeella kurpitsakermavaahtoa jää yli. Voit käyttää sitä minkä tahansa leivonnaisen kanssa, ja lisätä puuron tai jogurtin joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.