Gluteeniton herkkudonitsi
Gluteeniton herkkudonitsi
12
minuuttiaSyksyn ehdoton suosikki on gluteeniton herkkudonitsi kurpitsavaahdolla! Tämä herkku on myös vegaaninen.
Ainekset
- Donitsit
2 dl kasvipohjaista maitoa
2 tl omenasiiderietikkaa
100 g tai n. 1 dl omenasosetta
125 g tai n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Kaurajauhoseosta
55 g tai n. 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Hienoa Riisijauhoa
25 g tai n. ½ dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl Ceyloninkanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
0,25 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa
1 dl vaahterasiirappia (käy myös vaalea siirappi)
0,5 dl neutraalia öljyä esim.rypsiöljyä
Donitsien kuorruttamiseen: 1 rkl öljyä (tähän sopii hyvin esim.neitsytkookosöljy), n. 1 rkl sokeria, n. 1 tl Ceylonin kanelia
- Kurpitsavaahto
2,5 dl kasvisvispiä esim.gluteeniton kauravispi (määrä ennen vaahdottamista)
100 g kurpitsasosetta (höyrytä tai keitä kurpitsanpalasia pehmeäksi ja soseuta)
3 rkl vaahterasiirappia (tai vaalea siirappi)
1 tl Ceyloninkanelia
0,25 tl jauhettua neilikkaa
0,25 tl jauhettua inkivääriä
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kasvismaito ja omenasiiderietikka ja anna tekeytyä muutaman minuutin. Sekoita kuivat aineet: jauhot, fariinisokeri, leivinjauhe, mausteet.
- Lisää joukkoon omenasose, kaurajuoma-omenasiiderietikka, öljy, vaahterasiirappi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Pursota taikina donitsipannulle pursotuspussin avulla tai voit laittaa taikinaa lusikalla.
- Paista donitseja uunissa n.12 minuuttia tai kunnes donitsi tuntuu kypsältä (kiinteältä).
- Anna donitsien jäähtyä hieman. Voitele ne öljyllä ja pyörittele kaneli-sokeri-seoksessa.
- Sekoita kaikki kurpitsakerman ainekset sileäksi vaahdoksi.
- Leikkaa gluteeniton herkkudonitsi puoliksi ja pursota kurpitsakermaa väliin.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Tällä ohjeella kurpitsakermavaahtoa jää yli. Voit käyttää sitä minkä tahansa leivonnaisen kanssa, ja lisätä puuron tai jogurtin joukkoon.