Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton hapanjuurileivonta » Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella

Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella

Gluteeniton Ciabatta Hapanjuurella

Reseptin kirjoittaja Helena ja Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annoksia

6

annosta
Kokonaisaika

12

tuntia 

Anna makujen puhua puolestaan. Aloita uusi makuseikkailu tutustumalla hapanjuurileivontaan! Tarvitset reseptin toteuttamiseen 200 g ruokittua, aktiivista hapanjuurta.

Valmistus

  • Valmistele psylliumgeeli: Sekoita 385 g vettä ja 13 gpsylliumia. Anna levätä 2 – 3 minuuttia, kunnes geelimuodostuu.
  • Sekoita kuivat aineet: Yhdistä kulhossa tapiokatärkkelys, riisijauho, durrajauhoa, merisuola ja sokeri. Sekoita hyvin.
  • Yhdistä märät aineet: Lisää psylliumgeeliin hapanjuuri, omenaviinietikka ja öljyä. Sekoita tasaiseksi.
  • Tee taikina: Lisää jauhoseos märkien aineidenjoukkoon vähitellen. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin5 minuuttia tai käsin, kunnes se on tasaista ja tahmeaa.
  • Muotoile ciabattat: Kumoa taikina jauhotetullepöydälle. Muotoile levyksi ja leikkaa 6 – 8 leiväksi.
  • Kohota: Peitä leivät kevyesti liinalla ja anna kohotalämpimässä 6 – 12 tuntia.
  • Paista: Kuumenna uuni 230 °C:een ja laita uuninpohjalle astia höyryä varten. Kun laitat leivät uuniin,kaada astiaan kuumaa vettä tai lisää 2 – 4 jääpalaa. Paista 25 – 30 minuuttia, kunnes leivät ovatkullanruskeita ja rapeita.
  • Jäähdytä: Anna leipien jäähtyä ritilällä vähintään 30minuuttia ennen leikkaamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.