Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton hapanjuurileivonta » Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella
Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella
Julkaistu
Gluteeniton Ciabatta Hapanjuurella
Reseptin kirjoittaja Helena ja Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
Annoksia
6
annostaKokonaisaika
12
tuntiaAnna makujen puhua puolestaan. Aloita uusi makuseikkailu tutustumalla hapanjuurileivontaan! Tarvitset reseptin toteuttamiseen 200 g ruokittua, aktiivista hapanjuurta.
Ainekset
335 g vettä
150 g tapiokatärkkelystä
135 g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Riisijauhoa
90 g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Täysjyvädurrajauhoa
6 g merisuolaa
6 g sokeria
11 g omenaviinietikkaa
23 g öljyä
Valmistus
- Valmistele psylliumgeeli: Sekoita 385 g vettä ja 13 gpsylliumia. Anna levätä 2 – 3 minuuttia, kunnes geelimuodostuu.
- Sekoita kuivat aineet: Yhdistä kulhossa tapiokatärkkelys, riisijauho, durrajauhoa, merisuola ja sokeri. Sekoita hyvin.
- Yhdistä märät aineet: Lisää psylliumgeeliin hapanjuuri, omenaviinietikka ja öljyä. Sekoita tasaiseksi.
- Tee taikina: Lisää jauhoseos märkien aineidenjoukkoon vähitellen. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin5 minuuttia tai käsin, kunnes se on tasaista ja tahmeaa.
- Muotoile ciabattat: Kumoa taikina jauhotetullepöydälle. Muotoile levyksi ja leikkaa 6 – 8 leiväksi.
- Kohota: Peitä leivät kevyesti liinalla ja anna kohotalämpimässä 6 – 12 tuntia.
- Paista: Kuumenna uuni 230 °C:een ja laita uuninpohjalle astia höyryä varten. Kun laitat leivät uuniin,kaada astiaan kuumaa vettä tai lisää 2 – 4 jääpalaa. Paista 25 – 30 minuuttia, kunnes leivät ovatkullanruskeita ja rapeita.
- Jäähdytä: Anna leipien jäähtyä ritilällä vähintään 30minuuttia ennen leikkaamista.