Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton granola
Gluteeniton granola
Julkaistu
Gluteeniton granola
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
25
kplKypsennysaika
20
minuuttiaGranolan tekeminen on yllättävän helppoa, ja tiedät, mitä jogurttisi sekaan kaadat! Säilytä gluteeniton granola huoneenlämmössä kannellisessa purkissa.
Ainekset
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl hunaja
10 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Isoja Kaurahuitaleita
3 dl pähkinöitä
2 dl kuivattuja marjo ja tai hedelmäpaloja
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta kauralesettä
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla.
- Sekoita öljy ja hunaja keskenään. Jos hunaja on jäykkää, lämmitä sitä hetki mikrossa. Sekoita neste hiutaleisiin.
- Rouhi pähkinöitä ja lisää ne hiutaleisiin.
- Kaada seos uunipellille ja paahda uunissa 20-30 minuuttia.
- Sekoittele välillä. Granola saa paistua kullanruskea pinta.
- Anna granolan jäähtyä. Sekoita joukkoon kuivatut marjat ja leseet.
- Gluteeniton granola maistuu sellaisenaan tai vaikkapa jugurtin taikka rahkan seuralaisena.
Mitä kauran tilalle, kun kaikki kotimainen vilja “pannassa”
Niin monta hyvää ohjetta joka sitten stoppaa siihen että kaura… vaikka gluteenitonkin (kaura on viljaa)
Vinkistä kiitos
Hei Kristiina!
Valitettavasti meiltä ei löydy muita hiutaleita tässä isommassa koossa. Voit kokeilla korvata kauran tattarihiutaleella, mutta rouhi tällöin pähkinät todella pieneksi jotta paahtoaika lyhenee. Tarkkaile miten hiutaleet paahtuvat uunissa, mutta veikkaisimme paahtoajaksi noin 10-15 minuuttia. Tattarihiutaleet kun ovat huomattavasti ohuempia ja pienempiä kuin isot kaurahiutaleet.
Toivottavasti tästä on apua!