Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton bruschetta
Gluteeniton bruschetta
Julkaistu
Gluteeniton bruschetta
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
6
kplKypsennysaika
10
minuuttiaGluteeniton bruschetta on täydellinen alkupala tai herkku illanviettoon! Gluteeniton versio on helppo valmistaa tuoreesta tai yön yli nukkuneesta vaaleasta vuokaleivästä.
Ainekset
- Leivät
6 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
0,5 dl öliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
- Tomaattisilppu
4 tomaattia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
n. 1 rkl oliiviöljyä (extraneitsyt)
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
- Päälle
basilikaa
balsamicoa
Valmistus
- Aloita valmistamalla tomaattisilppu. Pilko tomaatit oman maun mukaan joko isoiksi tai pienemmiksi paloiksi. Poista siemenet, jotta täytteestä ei tule vetistä. Pienennä punasipuli, valkosipuli ja basilika. Sekoita tomaattisilpun ainekset yhteen ja anna marinoitua hetki.
- Viipaloi vuokaleipä ja aseta siivut pellille leivinpaperin päälle. Yhdistä oliiviöljy ja raastettu tai puristettu valkosipuli. Sivele leivät seoksella ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Leivät ovat valmiita kun ne ovat rapeat ja hieman tummentuneet reunoilta.
- Kokoa leivän päälle tomaattisilppua ja koristele basilikalla! Balsamico bruschettan valmistat lorauttamalla varovasti koristeluvaiheessa balsamicoa leivän päälle. Nauti gluteeniton bruschetta heti!
Vinkki
- Katso video täältä.