Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Avocado-rahkapiirakka

Gluteeniton Avocado-rahkapiirakka

Gluteeniton Avocado-rahkapiirakka

Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12-15

kpl
Kypsennysaika

50

minuuttia

Avocado on monelle tuttu ainesosa salaateissa, smoothiessa ja sellaisenaan. Nyt avocadon ystäville on saatavilla myös piirakkaresepti. Kokeile Gluteeniton avocado-rahkapiirakka reseptiämme ja ihastu!

Ainekset

  • 100 g avocadoa (ilman kuorta ja kiveä punnittu)

  • 0,5 dl rypsiöljyä

  • 1,25 dl soijajuomaa tai maitoa

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ripaus suolaa

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • Täyte
  • 250 g rahkaa

  • 2 munaa

  • 1 dl maitoa

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 0,75 dl sokeria

  • 0,25 dl sitruunamehu

  • puolukoita

Valmistus

  • Pilkotut avocadot sekoitin sauvasekoittimella hienoksi öljyn ja soijajuoman kanssa.
  • Sitten vain joukkoon kaikki kuivat aineet sekoitettuna ja taikina 26 cm piirakkavuoan pohjalle.
  • Esipaistoin pohjaa kymmenisen minuuttia 175 asteisessa uunissa
  • Täyte
  • Sillä välin sekoitin täytteen ainekset puolukoita lukuunottamatta.
  • Esipaistetulle pohjalle ensin rahkatäyte ja kourallinen puolukoita päälle koristeeksi.
  • Ja vielä uuniin noin 40 minuutiksi.
  • Pohja paistui kauniin ruskeaksi myös alta ja kypsyi muutenkin hyvin. Se on kuitenkin melko tiiviin tuntuinen, johtuen varmaan avocadosta. Mutta hyvältä gluteeniton avocado-rahkapiirakka maistui, sopivan raikkaalta eikä liian makealta.

    Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.