Etusivu » Gluteeniton Pullajauhoseos » Gluteenittomat ja vegaaniset karjalanpiirakat

Gluteenittomat ja vegaaniset karjalanpiirakat

Gluteenittomat ja vegaaniset karjalanpiirakat

Reseptin kirjoittaja Siiri Hartikainen, Puwo
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annoksia

15

piirakkaa

Puijo Wolleyn lentopalloilija Siiri Hartikainen jakaa mummonsa riisipiirakkareseptin, jonka jauhoseos on yhdistelmä Viljatuotteen jauhoista ja seoksista. Resepti on gluteeniton, vegaaninen ja maidoton.

Ainekset

Valmistus

  • Riisit keitetään suolalla maustetussa vedessä n. 40 min. Lämpimään puuroon sekoitetaan kaurakerma ja annetaan hautua hetken.
  • Valmista jauhoseos ohjeen mukaisesti ja sekoita aineet keskenään. Ota 3 dl jauhoseosta sekoita nesteeseen. Seoksen annetaan turvota n. 10 min.
  • Lisää loppu 1 dl jauhoseosta ja sekoita käsin taikinaan. Taikinaa vaivataan ja muokataan taikinasta pötkylä, joka leikataan 15 osaan. Osista pyöritetään pyöreitä pullia, jotka taputellaan kaurajauhojen avulla pyöreiksi letuiksi (voi myös käyttää kaulinta). Letut täytetään ja rypytetään piirakaksi ja nostetaan lastan avulla pellille.
  • Paista piirakoita 260 asteessa n. 15 min. Voitele valmiit piirakat maidottomalla rasvaseoksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.