Etusivu » Gluteeniton Pullajauhoseos » Gluteenittomat ja vegaaniset karjalanpiirakat
Gluteenittomat ja vegaaniset karjalanpiirakat
Julkaistu
Gluteenittomat ja vegaaniset karjalanpiirakat
Reseptin kirjoittaja Siiri Hartikainen, Puwo
Annoksia
15
piirakkaaPuijo Wolleyn lentopalloilija Siiri Hartikainen jakaa mummonsa riisipiirakkareseptin, jonka jauhoseos on yhdistelmä Viljatuotteen jauhoista ja seoksista. Resepti on gluteeniton, vegaaninen ja maidoton.
Ainekset
- Maidoton riisipuuro
1,5 dl Vettä
1 rkl Suolaa
3 dl Tummaa riisiä
2 dl Kaurakermaa
- Gluteeniton jauhoseos, 4 dl
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Karkea Riisijauho
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Hieno Tattarijauho
- Taikina
3 dl Vettä
4 dl Gluteenitonta Jauhoseosta (kts. yllä)
1-2 rkl Ruokaöljyä
1 tl Suolaa
- Voiteluun
50-70 g Maidotonta rasvaseosta (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini)
Valmistus
- Riisit keitetään suolalla maustetussa vedessä n. 40 min. Lämpimään puuroon sekoitetaan kaurakerma ja annetaan hautua hetken.
- Valmista jauhoseos ohjeen mukaisesti ja sekoita aineet keskenään. Ota 3 dl jauhoseosta sekoita nesteeseen. Seoksen annetaan turvota n. 10 min.
- Lisää loppu 1 dl jauhoseosta ja sekoita käsin taikinaan. Taikinaa vaivataan ja muokataan taikinasta pötkylä, joka leikataan 15 osaan. Osista pyöritetään pyöreitä pullia, jotka taputellaan kaurajauhojen avulla pyöreiksi letuiksi (voi myös käyttää kaulinta). Letut täytetään ja rypytetään piirakaksi ja nostetaan lastan avulla pellille.
- Paista piirakoita 260 asteessa n. 15 min. Voitele valmiit piirakat maidottomalla rasvaseoksella.