Etusivu » Gluteeniton Pullajauhoseos » Gluteenittomat Pastel de Nata Leivokset
Gluteenittomat Pastel de Nata Leivokset
Julkaistu
Gluteenittomat Pastel de Nata Leivokset
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaMaistuvat gluteenittomat Pastel de Nata leivokset valmistuvat Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseoksesta.
Ainekset
- Taikina
100 g voita
100 g maitorahkaa
1,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
0,75 tl leivinjauhetta
- Täyte
2 dl kuohukermaa
1 dl punaista maitoa
0,5 dl fariinisokeria
1 tl sitruuna-aromia (tai sitruunan kuorta)
2 tl vaniljasokeria
0,25 tl kanelia
3 kananmunan keltuaista
tomusokeria koristeluun
Valmistus
- Taikina
- Sekoita pehmeä voi ja maitorahka.
- Sekoita kuivataineet keskenään ja nypi seokseen.
- Täyte
- Keitä kermaa, maitoa ja mausteita noin 10 minuuttia vesihauteessa. (vesihauteessa maito ei pala pohjaan)
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyksi vaahdoksi.
- Anna kermaseoksen jäähtyä ja sekoita vaahto sekaan.
- Kaulitse voitaikina ja ota juomalasilla siitä pyöreitä aihioita.
- Voitele muffinivuoka ja laita taikinan koloihin.
- Taikinasta tulee noin 12 muffinipohjaa.
- Pistele haarukalla pohjaan reiät ja lusikoi jokaiseen muffiniin 3 ruokalusikallista täytettä.
- Paista leivonnaisia 200 asteessa leivinuunissa 15 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskeat.
- Jäähtyneet gluteenittomat Pastel de Nata leivokset voi koristella tomusokerilla.
Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni